Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provoz dopravního terminálu v Jihlavě Na Dolech bude letos dražší. Odhadem vyjde na 550 tisíc korun

Zastupitelé Jihlavy projednávali na svém včerejším zasedání také dotace pro Dopravní podnik města Jihlavy. Konkrétně schválili navýšení každoroční dotace na krytí ztráty provozu dopravního terminálu v ulici Na Dolech. Ten je v Jihlavě v provozu od října 2019.

Kvůli stoupajícím cenám energií a veškerých vstupů bude na provoz terminálu potřeba víc peněz než v předchozích letech.

„Dopravní podnik platí nájemné, elektřinu, vodu, vyvážení jímky, odvoz odpadků, úklid, údržbu a všechny tyto služby a práce vyjdou letos dráž.  Dotace v roce 2020 i 2021 byla 350 tisíc korun. Letošní dotaci zastupitelé schválili ve výši 500 tisíc korun," vyčíslil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

V roce 2020 činily náklady na provoz terminálu 367 tisíc korun, v roce 2021 to bylo 464 tisíc korun. A vzhledem k dalšímu rapidnímu růstu cen energií letos dopravní podnik odhaduje náklady na provoz ve výši 550 tisíc korun. 

Jízdenky podraží 

Jihlavští zastupitelé na úterním zasedání řešili i jiné dopravní téma, které souvisí s cenami za MHD. Konkrétně odsouhlasili nový ceník jízdného v MHD, který bude platný od 1. května 2022. Cestující tak musí počítat se zdražením. „Poslední výrazná změna tarifu proběhla u časových předplatných jízdenek v roce 2009 a u jednotlivého jízdného v roce 2010. Ke zvýšení cen jízdního tedy nedošlo více než 12 let,“ sdělila v tiskové zprávě jihlavského magistrátu Aneta Hrdličková.

Vyšší náklady, dražší jízdné. Zastupitelé schválili nový ceník jízdného v MHD, začne platit od května

Zastupitelé v úterý odsouhlasili nový ceník jízdného v MHD v Jihlavě platný od 1. května 2022. Také Dopravní podnik města Jihlavy musí reagovat na situaci na energetickém trhu. Veškeré vstupní energie výrazně zdražily a také práce řidičů a...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy | Zdroj Město Jihlava

Štítky Jihlava, dotace, Dopravní podnik města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz dopravního terminálu v Jihlavě Na Dolech bude letos dražší. Odhadem vyjde na 550 tisíc korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.