Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlavský přivaděč se bude opravovat. Práce, které potrvají dva roky, vyjdou na 338 milionů korun

Příští rok Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájí největší opravu na silnicích I. třídy našeho kraje. Půjde o opravu přivaděče, tedy silnice I/38 v dopravně vytíženém úseku mezi dálnicí D1 a mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí III/03824 na ulici Romana Havelky v Jihlavě.

Na opravu zmíněné komunikace byl nyní vybrán zhotovitel. „Opravu 5671 metrů dlouhého úseku silnice provede společnost Strabag, a.s., která z osmi uchazečů předložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku a dílo zhotoví za 337,72 milionu korun bez DPH, což je o téměř 20 milionů korun méně, proti předpokládané hodnotě, která byla 357 milionů korun bez DPH. Svým rozsahem i náklady se bude jednat o největší opravu na silnicích I. tříd, kterou v příštím roce v Kraji Vysočina zahájíme,“ uvedl za ŘSD Martin Buček.

Dodal, že se jedná o akci, která probíhá ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic Vysočina (KSÚS) na základě smlouvy „O společném zadání veřejných zadavatelů" mezi ŘSD ČR a touto příspěvkovou organizací kraje. 

Ačkoliv se primárně jedná opravu konstrukčních vrstev vozovky v obou jízdních pásech silnice I/38 včetně větví mimoúrovňových křižovatek. Práce se budou týkat například i odvodnění, sítí ve středovém dělicím pásu a zabezpečení svahů.

„Rekonstrukce zahrnuje též výměnu vozovkového souvrství na mostech, opravu prvků stávajícího odvodnění, záchytného systému a zabezpečení svahů proti odpadávání nesoudržné zeminy. Dále stavba řeší výměnu a doplnění záchytných a vodicích bezpečnostních zařízení dle aktuálně platných předpisů. Dojde i k opravě mostu na silnici III/1311 ve Smrčenské ulici v Jihlavě, který zde překlenuje silnici I/38.  Investorem opravy tohoto mostu ve vlastnictví kraje je KSÚS Vysočina na základě shora uvedené smlouvy,“ doplnil Buček.

Stavba bude probíhat v průběhu dvou stavebních sezon, v rámci každé z nich bude opraven jeden jízdní pás. V každé z plánovaných etap však bude zachován jeden jízdní pruh ve směru na Jihlavu i ve směru k dálnici D1.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky přivaděč, ŘSD, oprava, Jihlava, rekonstrukce, doprava, I/38, dálnice, D1, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Roman Havelka, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Martin Buček, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Pacholík

A co takhle vybudovat i nájezd z ul. R. Havelky na Znojmo? Je hezký, že jste od tunelu letos konečně vybudovali sjezd, ale opačným směrem se stále musí jezdit přes půlku města. Přitom vybudování sjezdu z přivaděče trvalo snad jem 3 měsíce...

Pondělí, 20. prosince 2021, 09:43Odpovědět

Jihlavský přivaděč se bude opravovat. Práce, které potrvají dva roky, vyjdou na 338 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.