Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jihlavě začne rekonstrukce trolejí u Rozkvětu. Některé linky obslouží autobusy

Lidé, kteří v Jihlavě využívají městskou hromadnou dopravu, musí počítat s tím, že od 12. července se rozběhnou práce na rekonstrukci trolejí nad okružní křižovatkou ulic Havlíčkova a Pražská a přilehlých částí trolejového vedení.

„Realizací rekonstrukce bude nově okružní křižovatka všesměrová a po realizaci investice do nových trolejí do Bedřichova umožní nasazení standardních trolejbusů na spojení Březinek s obchodní a relaxační zónou podél ulice Romana Havelky a vedení nové trolejbusové linky z Bedřichova k Poliklinice a na Masarykovo náměstí,“ jmenuje ředitel jihlavského dopravního podniku Radim Rovner.

Uvolněné parciální trolejbusy v roce 2022 přejdou na obsluhu Antonínova Dolu a Horního Kosova.

„Z důvodu stavebních prací budou po dobu zhruba 2 měsíců nasazeny autobusy náhradní přepravy na linky A, E a částečně D a F. Jízdní řády těchto linek se nemění. Na lince D a F využijeme výhodu parciálních trolejbusů a nasadíme je po dobu výluky. Úsek stavby bez trolejí překonají jízdou na trakční baterii. Z tohoto důvody byly na zastávce Vysoká škola polytechnická ve směru na Dům zdraví instalovány stříšky pro automatické natrolejení. Omlouváme se za dočasná omezení v prostoru stavby,“ vzkazuje veřejnosti ředitel Rovner.

Ohodnoť článek

Foto Google maps

Štítky rekontrukce, kruhový, objezd, Havlíčkova, MHD, DPMJ, doprava, troleje, Jihlava, rekonstrukce, Roman Havelka, Bedřichov, Kosovo, Březinka, Antonínův Důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě začne rekonstrukce trolejí u Rozkvětu. Některé linky obslouží autobusy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.