Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dobrá zpráva. Na Romana Havelky už nejsou semafory, výjezd z obchodního centra tak zabere kratší dobu

Tato zpráva potěší určitě všechny řidiče, kteří v posledních týdnech trávili dlouhou dobu při čekání na výjezdu z obchodního centra na jihlavské ulici Romana Havelky. Dopravu tam od už neřídí semafory a nyní je vedena obousměrně. Stavební firma předá městu komunikaci do předčasného užívání přibližně v polovině července.

Ve včerejších odpoledních hodinách byly z mimoúrovňové křižovatky na ulici Romana Havelky, která vede na silnici I/38, odstraněny mobilní semafory. Oprava křižovatky bude pokračovat až do 17. července, kdy úsek předá stavební firma městu do předčasného užívání. V polovině července by se měly zapnout i nové semafory.

Stavba sjezdu z přivaděče vrcholí. Na ulici Romana Havelky jsou teď semafory

Od dnešního dne na jihlavské ulici Romana Havelky dopravu řídí semafory, řidiči místo ve třech pruzích jezdí kyvadlově pouze jedním. Omezení souvisí s výstavbou mimoúrovňové křižovatky silnic I/38 a ulice Romana Havelky.

„Do poloviny července zůstane zavřený také nájezd na silnici I/38, na který lze najet z obchodního centra či ze směru od Humpolecké ulice. Pokud se tudy budou řidiči na přivaděč přesto dostat, mohou se otočit na blízkém kruhovém objezdu a najet na silnici vedlejším nájezdem,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů dodává, že stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 milionu korun včetně DPH. „Zhotovitelem stavby je firma Skanska,“ upřesnila Aneta Hrdličková.


 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Romana Havelky, doprava, oprava, křižovatka, sjezd, omezení, semafory, obchodní centrum, silnice, Roman Havelka, Petr Ryška, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva. Na Romana Havelky už nejsou semafory, výjezd z obchodního centra tak zabere kratší dobu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.