Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Předínský most přes Brtnici se bude opravovat. Řidiče čekají semafory

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) připravuje rekonstrukci mostu přes potok Brtnici na silnici I/23 v Předíně na Třebíčsku. Jedná se o most o jednom poli, jehož nosná konstrukce je tvořena 12 nosníky délky 6 metrů. Řidiči se kvůli rekonstrukci musí připravit na dopravní omezení.

„Spodní stavba sestává z masivních železobetonových opěr, na které navazují rovnoběžná křídla. Na základě provedeného diagnostického průzkumu mostu bylo rozhodnuto o jeho demolici a stavbě nové mostní konstrukce v původní poloze. Výstavba je plánovaná za vyloučeného provozu po mostě s převedením na provizorní komunikaci, jejíž výstavba bude předcházet pracovní činnosti na samotném mostě,“ dodává za ŘSD Martin Buček.

Po provizorní komunikaci bude doprava veden jednosměrně s kyvadlovým řízením pomocí světelné signalizace.

Aktuálně hodnotící komise vyhodnocuje nabídky na zhotovitele díla podané v rámci veřejného výběrového řízení. Nejnižší cenová nabídka činí 7 776 890 korun bez DPH s uvedením stavby do provozu za 16 týdnů od převzetí staveniště.

„Výstavbu nového mostního objektu bychom rádi zahájili v průběhu 2. čtvrtletí tohoto roku, abychom ho nejpozději na podzim předali zpět do užívání řidičům. O dalším vývoji ve vztahu k termínu zahájení a dopravnímu omezení budeme včas informovat,“ doplnil Martin Buček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Předín, most, rekonstrukce, Brtnice, omezení, doprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, okres Třebíč, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předínský most přes Brtnici se bude opravovat. Řidiče čekají semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.