Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie v kraji od rána řešila dvě nehody. Které silnice jsou špatně sjízdné?

Kvůli nočnímu sněžení jsou od dnešního brzkého rána problémy v dopravě. Policisté od šesté hodiny ranní dostali na linku 158 oznámení o dvou dopravních nehodách. Ty se naštěstí obešly bez zranění osob.

Nehody se konkrétně staly na Žďársku a Havlíčkobrodsku. Některé silnice jsou navíc špatně sjízdné. „A to na Žďársku u Nového Města na Moravě směr Boskovice a dále na Třebíčsku u Dalešic. Nadále je nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti. Silnice mohou být namrzlé, nebezpečí smyku hrozí také například na úsecích s uježděnou vrstvou sněhu,“ řekla policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Je nutné, aby řidiči přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky, adekvátně snížili rychlost jízdy, věnovali se plně řízení, dodržovali bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly a v neposlední řadě vozidlo před započetí jízdy očistili od sněhu, včetně zajištění dostatečného výhledu z automobilu.

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu

Také na Vysočinu konečně dorazilo tolik očekáváné sněžení a mráz. V takových chvílích by ale ani řidiči, kteří ráno spěchají do zaměstnání, neměli zapomenout na důkladné očištění auta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky doprava, nehoda, sjízdnost, silnice, sníh, počasí, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, Nové Město na Moravě, Boskovice, Dalešice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v kraji od rána řešila dvě nehody. Které silnice jsou špatně sjízdné? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.