Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cestáři na Vysočině v tomto roce nezaháleli. Co všechno zvládli opravit a zrekonstruovat?

Více než 220 kilometrů silnic zvládli během roku 2020 opravit silničáři na Vysočině. Hotovo mají také u čtrnácti celkových rekonstrukcí a zvládli opravit i 17 mostů na silnicích II. a III. třídy.

Většina oprav na Vysočině už skončila, práce však stále probíhají mezi Chotěboří, Nejepínem a Vepříkovem, v průtahu Náramče a Okříšek. „Neplánovaně ještě pracujeme na silnici II/357 mezi Strachujovem a Jimramovem, kde se po silných deštích sesunul svah a kde by práce měly skončit až k 20. prosinci. Silnice však v tomto úseku zůstane zřejmě uzavřená po celou zimu z důvodu nedokončeného zajištění dalšího nebezpečného svahu blíže k Jimramovu, kde práce budou pravděpodobně hotové až na jaře,“ vypočítal technicko - správní náměstek  Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV) Tomáš Mátl.

Práce na mostě v Radoticích 

Nedokončené stavby se už ale také chýlí ke konci. Pokud vydrží počasí, plánují cestáři až na výjimky práce ukončit během tohoto týdne. Do konce listopadu by měla být dokončena rovněž oprava průtahu Náramče, kde se silnice opravuje po celoroční rekonstrukci inženýrských sítí. Do prosince se protáhne uzavírka silnice II/405 v Okříškách, kde rovněž probíhá rekonstrukce inženýrských sítí a provoz by zde měl být spuštěn až 11. prosince.

Řidiči mohou využívat i mosty po rekonstrukci, čtrnáct z nich už je v běžném provozu. „V případě posledního nedokončeného mostu na komunikaci III/41017 v Radoticích na Třebíčsku počítáme s termínem zprovoznění 20. prosince,“ informoval ředitel KSÚSV Radovan Necid.

Do oprav krajských silnic investovala KSÚSV 684 milionů korun složených z několika zdrojů, ať už z krajského rozpočtu nebo příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury.  

Havárie svahu ve Strachujově 

Ohodnoť článek

Foto Krajská správa a údržba silnic Vysočiny

Štítky cestáři, oprava, rekonstrukce, doprava, sezona, Vysočina, silnice, Kraj Vysočina, svah, Jimramov, Okříšky, Chotěboř, Vepříkov, Radovan Necid, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestáři na Vysočině v tomto roce nezaháleli. Co všechno zvládli opravit a zrekonstruovat? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.