Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba obchvatu Osové Bítýšky bude za měsíc zazimována. Pokračovat se bude na jaře

Během uplynulého pracovního týdne proběhl předposlední kontrolní den na stavbě přeložky silnice I/37 obchvat Osové Bítýšky v této stavební sezoně. Ačkoliv se stavba potýká v důsledku koronavirové epidemie s úbytkem pracovníků, daří se držet stanovené termíny, aby mohla být zazimovaná v kompletním stavu připraveném na zahájení jarních stavebních prací.

„V jednom ze 2. zářezů tělesa silnice se pracuje na vytěžení zhruba 1 výškového metru zeminy do stanovené nivelity, dokončují se aktivní zóny tělesa komunikace, další práce probíhají na odvodnění a drenáži tělesa i okolních ploch s vývěrem podzemních vod, dokončují se práce na obslužné komunikaci obce. Dokončuje se také rekultivace přeložené části silnice II/390 od Vlkova v délce 450 metrů,“ popsal Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Před realizací je odvoz staré ekologické zátěže z nelegálního úložiště, které bylo nalezeno v hlavní trase obchvatu při vyústění budoucího obchvatu zpět na silnici I/37 ve směru na Velkou Bíteš. Odvoz a likvidace tohoto materiálu bude provedena v souladu s účinnou legislativou a pokynů Krajské hygienické stanice specializovanou firmou nejpozději do poloviny prosince.

„Ve fázi přípravy je řešení napojení a obslužnosti napojení železniční zastávky Osová Bítýška na obchvat a další infrastrukturu obce výstavbou nové obslužné komunikace, tak aby byly splněny požadavky Policie ČR ve vztahu k maximální bezpečnosti a plynulosti dopravy,“ doplňuje Buček z ŘSD.

Stavební stroje by na místě měly být k vidění do poloviny prosince 2020, kdy bude ukončena z důvodu zimní technologické přestávky. Práce budou opět obnoveny na jaře příštího roku. Výstavba v příštím roce také výrazněji zasáhne do plynulosti silničního provozu v závislosti na aktuálním postupu prací a jejich organizaci. Řidiči musí počítat i s uzavírkou silnice I/37 a vedením dopravy po objízdné trase.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky obchvat, Osová Bítýška, I/37, stavba, sezona, zima, realizace, ŘSD, silnice, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky, Krajská hygienická stanice, Velká Bíteš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba obchvatu Osové Bítýšky bude za měsíc zazimována. Pokračovat se bude na jaře | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.