Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na hlavním tahu I/19 do Havlíčkova Brodu skončila jedna ze dvou uzavírek

Uzavírka v jednom ze dvou opravovaných úseků silnice číslo 19 mezi Havlíčkovým Brodem a Přibyslaví pro letošek skončila. Do konce října by se měl pro auta otevřít také druhý úsek I/19 u vsi Simtany. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravy tohoto tahu letos stály desítky milionů korun, pokračovat budou v příští stavební sezoně. Vyplývá to z tiskových zpráv ŘSD a z věstníku veřejných zakázek.

Letošní opravy silnic první třídy na Vysočině zatím dopady koronavirové pandemie nezabrzdily. „My se snažíme, aby všechno bylo přes zimu sjízdné, aby nikde nebylo žádné omezení, maximálně dopravním značením, kde se staví novostavby," řekla ředitelka jihlavského ŘSD Marie Tesařová. Rozestavěné jsou silniční obchvaty Havlíčkova Brodu a Osové Bítýšky na Žďársku.

U Simtan dělníci od jara přestavovali asi 600 metrů silnice číslo 19, což bude stát okolo 50 milionů korun bez daně. Kvůli nefunkčnímu odvodnění se tam sesouval svah. Koncem října by měla být tato část silnice znovu průjezdná, a to v režimu předčasného užívání, uvedlo ŘSD. V příštím roce budou ještě dělníci upravovat okolní terén a sázet zeleň včetně dubové aleje.

82 milionů korun bez daně 

Kvůli opravám dalších dvou kilometrů silnice byl tah I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Přibyslaví v létě zavřený také v úseku Keřkov - Stříbrné Hory. Auta tam začala znovu jezdit koncem tohoto měsíce. Od příštího jara budou podle ŘSD stavbaři asi čtyři měsíce opravovat navazující část silnice číslo 19 ze Stříbrných Hor do Simtan. Dvouleté opravy téměř pěti kilometrů I/19 mezi Keřkovem a Simtany u Pohledu budou podle věstníku v součtu stát 82 milionů korun bez daně.

Na silnici číslo 19 mezi Havlíčkovým Brodem, Přibyslaví a Žďárem nad Sázavou byly úplné uzavírky také vloni. Rekonstrukce několika kilometrů mezi Sázavou a Žďárem nad Sázavou stála podle dřívějších údajů ŘSD zhruba 100 milionů korun. Stavbaři loni na I/19 pracovali také přímo ve vsi Simtany.

Autoři | Foto Drbna

Štítky stavby, silnice, doprava, uzavírka, I/19, Vysočina, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Přibyslav, daň, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Srebrna Góra, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním tahu I/19 do Havlíčkova Brodu skončila jedna ze dvou uzavírek | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.