Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Již brzy bez omezení pro řidiče. Úprava propustků u Štoků jde do finále

Do svého finále spěje úprava dvou propustků dešťové vody pod silnicí I/38 v úseku Havlíčkův Brod – Jihlava. Práce probíhají u obce Štoky.

Usnesením vlády č. 739 ze dne 23. října 2017 byl tento úsek určen pro přepravu nadměrných a těžkých nákladů v souvislostí s možnou budoucí výstavbou nových jaderných zdrojů v lokalitách Temelín a Dukovany. Z tohoto důvodu vznikla potřeba stabilizace určené trasy.

„V případě propustků ev. č. 38-374P a 38-374aP se jedná o zvýšení jejich nosnosti a odvodňovací kapacity. Doprava je zde vedena jedním jízdním pruhem, ve kterém momentálně neprobíhají stavební práce, a kyvadlový provoz v úseku cca 600 metrů je řízen světelnou signalizací,“ popsal za Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martin Buček.

Připojuje informaci, že stavební práce pokračují podle schváleného harmonogramu. Aktuálně probíhají finální práce na samotných propustcích a v druhém zářijovém týdnu by se měly dokončovat práce na vozovce. Po pokládce obrusné vrstvy, plánované na konec příštího týdne v závislosti na klimatických podmínkách, se předpokládá demontáž dočasného dopravního omezení.

„Kolem poloviny záři by tak již řidiči mohli tímto úsek projíždět bez čekání na semaforech. Ačkoliv se zde i poté bude nadále pracovat, očekávají se pouze krátkodobá omezení nutná pro provedení dokončovacích prací, která by neměla plynulost dopravy výrazně ovlivnit,“ dodává závěrem Buček.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky omezení, I/38, Štoky, propustek, oprava, Jihlava, Havlíčkův Brod, Martin Buček, Jaderná elektrárna Temelín, Ředitelství silnic a dálnic, Dukovany, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již brzy bez omezení pro řidiče. Úprava propustků u Štoků jde do finále | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.