Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Dálnice D1 je na Pelhřimovsku po noční uzavírce opět průjezdná

Na dálnici D1 skončila dnes v 9:30 uzavírka po demolici dvou dálničních nadjezdů u Humpolce na Pelhřimovsku, která trvala od sobotního večera. Auta dnes jezdila oproti plánu po objízdných trasách o půl hodiny déle, podle policie bez problémů. D1 je od 9:40 průjezdná oběma směry oběma jízdními pruhy. Vyplývá to z informací policie na twitteru.

Dělníci bourali mosty mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec. Přestavba nadjezdů je součástí oprav tohoto úseku D1, vozovka bude širší o 75 centimetrů na obou stranách. Nové nadjezdy budou hotové v říjnu. Rekonstrukce D1 skončí v roce 2021.

„Potrápil nás most na 88. kilometru. Nevěděli jsme, v jakém je stavu. Měl v sobě více materiálu, což znamenalo více času na rozebírání a odvoz," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

V terénu bylo 12 policejních hlídek 

Provoz na objízdných trasách byl podle policie i ŘSD bezproblémový. Na dálnici i silnicích, kudy vedly objížďky, posílili policisté hlídky, v terénu jich bylo dvanáct, řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. „Od 9:40 je po noční uzavírce dálnice D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem plně průjezdná v obou směrech oběma jízdními pruhy. Místo je průjezdné bez kolon a dopravních komplikací," uvedla policie na twitteru.

Letošní rok bude podle premiéra Andreje Babiše (ANO) na D1 pro řidiče kritický. Bude se opravovat sedm úseků v délce 71 kilometrů. Nejhorší budou letní měsíce. Babiš to novinářům řekl, když se přijel v sobotu podívat na bourání nadjezdů.

Do konce roku chce stát otevřít 37 kilometrů rekonstruované D1. Jde o největší část od začátku oprav před sedmi lety. Na konci roku bude opraveno 127 kilometrů, v roce 2021 zprovozní silničáři zbylých 34 kilometrů.

Foto Policie ČR

Štítky ČR, stavby, silnice, automobilová, D1, Pelhřimovsko, 2.VERZE, Dálnice D1, policie, okres Pelhřimov, dálnice, Humpolec, Twitter, Ředitelství silnic a dálnic, Andrej Babiš, Koberovice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dálnice D1 je na Pelhřimovsku po noční uzavírce opět průjezdná | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.