Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny je rozbředlý či ujetý sníh. Napadlo i 10 centimetrů

Na Vysočině napadlo v noci na dnešek až deset centimetrů mokrého sněhu, silnice jsou sjízdné s opatrností. Na solených vozovkách je rozbředlý sníh a na ostatních ujetá vrstva sněhu posypaná drtí. Na návětrných místech se v některých místech tvoří sněhové jazyky, řekl dnes ráno dispečer krajské správy a údržby Roman Hubený.

Teploty byly ráno v kraji od minus jednoho do jednoho stupně Cesia. Meteorologové varují před nárazovým větrem. Výstraha platí do 10:00. Sněžit by mělo i přes den.

Sněžit začalo ve čtvrtek, hodinu před půlnocí, podle dispečera moc nefoukalo. „Byli jsme venku všichni, 120 sypačů a 70 traktorů," uvedl. Dnes před 7:00 byly průjezdné všechny silnice.

Jeden uvízlý kamion podle policejního webu blokoval ráno část silnice u Jersína na Jihlavsku. Osobní auto havarovalo u Bobrové na Žďársku, místo bylo průjezdné kyvadlově.

Na Vysočině dnes budou sněhové přeháňky pokračovat na většině území, v nejnižších polohách může padat sníh s deštěm. K večeru by srážky měly ustávat, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Nejvyšší odpolední teploty budou jeden až čtyři stupně nad nulou. Vítr by měl odpoledne slábnout.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sjízdnost, doprava, zima, počasí, silnice, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, okres Jihlava, Jersín, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny je rozbředlý či ujetý sníh. Napadlo i 10 centimetrů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.