Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidička srazila na přechodu nezletilého chodce. Případ řeší kriminalisté

Od pátku prošetřují jihlavští kriminalisté dopravní nehodu, při které se těžce zranil nezletilý chodec. Na přechodu ho srazilo vozidlo, jehož řidič nereagoval na červený signál "stůj".

O nehodě informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. K nehodě došlo v pátek krátce před půl osmou ráno na komunikaci na ulici Okružní v Jihlavě na přechodu pro chodce poblíž zastávky Demlova.

„Po příjezdu policejní hlídky z Dopravního inspektorátu Jihlava policisté prvotním šetřením na místě zjistili, že čtyřiačtyřicetiletá řidička projížděla po silnici s osobním motorovým vozidlem Škoda Octavia a jela ve směru jízdy od ulice Havlíčkova k ulici Brněnská. Řidička se zřejmě plně nevěnovala řízení vozidla a nezastavila na červený signál "stůj" na semaforu před přechodem pro chodce,“ popsala Čírtková.

Vozidlo Škoda Octavia následně srazilo nezletilého chodce. Ten šel po přechodu z pravé strany od ulice Březinova na zelený signál "volno".  

„Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění nezletilého chlapce, který byl na místě ošetřen posádkou vozidla zdravotnické záchranné služby a následně byl převezen do Nemocnice Jihlava,“ dodala mluvčí.

Test na alkohol byl negativní. Škoda na vozidle je zhruba pět tisíc korun. Případ prošetřují kriminalisté oddělení obecní kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky nehoda, policie, auto, chodec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička srazila na přechodu nezletilého chodce. Případ řeší kriminalisté | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.