Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Akce Čistá Vysočina se zúčastní téměř tři tisíce jihlavských školáků

Od 8. do 21. dubna se uskuteční akce Čistá Vysočina. Zájemci se již mohou registrovat, což už učinili například jihlavské základní školy nebo zaměstnanci města.

V tiskové zprávě o tom informovala Lucie Maxová z tiskového oddělení města. Při akci tisíce dobrovolníků uklízejí přírodu v kraji.

Velký zájem je například mezi základními školami v Jihlavě. Přihlásilo se už 2 935 dětí. Zhruba 250 jich je z druhého stupně Základní školy Otokara Březiny. „Do akce se zapojujeme každý rok, vždy kolem 20. dubna. Uklízíme okolí školy, jídelny i nedalekého rybníčka,“ uvedl ředitel Vladimír Nekvinda.

Sbírat odpadky vyrazí také děti a zaměstnanci ZŠ E. Rošického, Seifertova, Nad Plovárnou, Kollárova, Demlova, T. G. Masaryka, Křížová, Jungmanmova, ZŠ speciální a Praktické školy nebo ZŠ Havlíčkova. „Děti z prvního stupně budou s učiteli uklízet okolí školy a žáci druhého stupně se s pedagogy zaměří na okolí řeky Jihlavy a cyklostezky od mostu až k Vodnímu ráji,“ uvedl ředitel ZŠ Havlíčkova Radim Foit.

Do akce se zapojí také zaměstnanci města. Registrace je možná zde.

„Od Pacova po Velkou Bíteš, od Golčova Jeníkova po Jemnici – oblíbená akce Čistá Vysočina probíhá v celém našem kraji a každoročně se do sběru odpadků zapojují desetitisíce dobrovolníků z řad obcí, spolků, škol i firem. Kromě desítek tun vysbíraného odpadu to s sebou přináší i důležitou osvětu. Jde o to, abychom si všichni uvědomili, jak se k přírodě chováme a co v ní po nás zůstává. Čistá Vysočina je jedním z nástrojů, jak kultivovat přírodu i sebe, a vytvářet tak z Vysočiny lepší místo pro život. Vážíme si každého, kdo se zapojí,“ uvedla v tiskové zprávě Hana Hajnová (Piráti), náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky čistá vysočina, přířoda, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Čistá Vysočina se zúčastní téměř tři tisíce jihlavských školáků | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.