Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cestování mezi Brodem a Žďárem bude příjemnější. ŘSD za provozu opraví další tři kilometry silnice

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) obdrželo celkem devět nabídek v rámci výběrového řízení na zhotovitele opravy silnice I/19 v úseku mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou, konkrétně jde o úsek mezi Ronovem nad Sázavou u Přibyslavi a Novými Dvory.

Práce byly původně v plánu u v roce 2022, ale kvůli souběhu dalších staveb a nutnosti vést objízdnou trasu po silnici I/19 byly práce přesunuty až na letošní stavební sezonu. Stavební dělníci budou opravovat 2815 metrů vozovky.

„Předpokládaná hodnota veřejné zakázky dle zadávací dokumentace činí 54 008 114 korun bez DPH. Mimo ceny je také soutěžena na čas, tedy i dobu pro uvedení stavby do provozu. Výběrová komise aktuálně hodnotí všechny nabídky dle kritérií stanovených zadávací dokumentací,“ informoval Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Trhliny a výtluky

Vozovka v inkriminovaném úseku silnice I/19 je již ve špatném stavu. Povrch má různé trhliny, hloubkové koroze či výtluky, proto jsou na řadě opravy, které prodlouží životnost vozovky. „Za tímto účelem dojde k odfrézování obrusné a ložní asfaltové vrstvy vozovky v celkové tloušťce 100–110 mm a pokládce nových asfaltových modifikovaných vrstev. Provedená diagnostika ukázala, že na dvou úsecích je již nezbytné provést také lokální sanace konstrukčních vrstev vozovky. Celkem se zatím jedná o 500 metrů, přičemž další nutnost sanací může vyvstat po vyfrézování ložné vrstvy. Pracovat se bude také nezpevněných krajnicích, pročištění silničních příkopů a popřípadě doplnění silničních ocelových svodidel,“ vyjmenoval Buček.

Doprava bude řízena kyvadlově 

Opravy jsou plánovány za provozu s tím, že doprava bude řízena kyvadlově. V úsecích, kde bude nutné konstrukci vozovky sanovat, by mohlo dojít k úplné uzavírce komunikace. „Opravený úsek jako celek by měl být uveden do provozu za 3 měsíce od zahájení prací. To plánujeme v průběhu 1. poloviny roku v závislosti na časovém postupu výběrového řízení i koordinaci dalších staveb v lokalitě,“ přiblížil Martin Buček.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava, doprava, úsek, ŘSD, povrch, vozovka, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Ronov, Nové Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestování mezi Brodem a Žďárem bude příjemnější. ŘSD za provozu opraví další tři kilometry silnice | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.