Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

FOTO: Žďárští motorkáři v sobotu za hřmění motorů oficiálně zahájili sezónu

Ovál u zimního stadionu ve Žďáru nad Sázavou se opět zaplnil stovkami motorek různých kubatur. Zahájení další sezóny v podobě otevírání silnic si nenechali ujít ani ostatní příznivci motocyklů. Oblíbeným bodem programu bylo kaskadérské vystoupení. Zlatým hřebem je pak tradiční vyjížďka všech zúčastněných motorkářů.

Účast nebyla ničím omezená, přijet mohly silné stroje, ale i skútry a mopedy z celé Vysočiny. Potkat vedle sebe velmi rozličné motocykly tak nebyl problém.

Organizátorem je motorkářský klub Indian Givers. Ten se musel na akci dobře připravit a spolupracovat zejména s dopravní policií. Její součinnost byla nutná hlavně při hromadné vyjížďce, která letos vedla ze Žďáru do Stáje, Záborné, Sázavy a pak zpět do Žďáru. „Díky velice vstřícnému přístupu pana starosty z Hamrů nad Sázavou, Policie ČR a Krajského úřadu, máme umožněno v místě uzávěry mostu v Hamrech využít vedlejšího mostu cyklostezky,“ řekl za organizátory před akcí Pavel Musil. Policisté museli uzavřít například některé křižovatky, aby mohla dlouhá kolona pohodlně projet.

K motorkářským akcím patří rocková hudba, která po celou dobu nechyběla. Když se všichni vrátili z vyjížďky zpět na ovál, pokračoval odpolední program v nedaleké restauraci Corso v podobě rockotéky.

Podobné akce mají na Vysočině dlouhou tradici. Kromě otevírání silnic se motorkáři na podzim scházejí na stejném místě, aby silnice naopak symbolicky zavřeli a motorkářskou sezónu ukončili. 

Sobotní otevírání silnic ve Žďáru

Pondělí, 10. dubna 2017, 10:59

Sobotní otevírání silnic ve Žďáru
Sobotní otevírání silnic ve Žďáru

Štítky silnice, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Sázava, Policie České republiky, Pavel Musil, Záborná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Žďárští motorkáři v sobotu za hřmění motorů oficiálně zahájili sezónu | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.