Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič kamionu ve Žďáru nacouval mezi paneláky, poškodil značku a ulámal větve. Nikoho jsem neomezil ani neohrozil, hájí se muž

Netradiční zásah měli žďárští městští strážníci a také dobrovolní hasiči. Ty zaměstnal řidič kamionu, který vjel do sídliště Libušín. Podle údajů od městské policie si tam zajel nakoupit. A u toho rozjezdil trávník a urazil dopravní značku.

„Řidič si zajel nakoupit. Na tom není nic špatného, pokud ovšem řidič nevlastní osobní vůz, ale kamion, s kterým, jak vidíte na fotce, vjel do prvního dvora na Libušíně. A jak místní ví, silnice je tu úzká i na osobní automobil. Při výjezdu náš řidič rozjezdil trávník, ulámal větve od stromu a ještě urazil dopravní značku dej přednost v jízdě,“ informovali na svém facebookovém profilu žďárští strážníci. Dodali, že řidičovo počínání zaměstnalo dvě policejní hlídky, těm přijeli asistovat dobrovolní hasiči. Ti na místo provizorně umístili uraženou dopravní značku. „A to všechno jen pro svačinu,“ dodali strážníci.

Jak dnes dopoledne zjistila redakce Jihlavské Drbny, případ musela dále řešit dopravní policie. „Jelikož se jedná o dopravní nehodu - v souvislosti s provozem motorového vozidla v provozu. Věc nemůžeme řešit, jen dopravní policie," sdělil vedoucí ždárské městské policie Martin Kunc. 

Pár hodin po zveřejnění příspěvku na Facebooku zareagoval samotný řidič, který upřesnil, že si na sídliště nezajel pro svačinu, nýbrž pro zásilku. Ve své odpovědi zmiňuje to, že město dělá vše pro to, aby řidiči na vybraných místech nemohli parkovat.

„Nemohl jsem se soustředit na jízdu." 

„Jelikož u zimáku je zákaz a blokovat provoz zastavením u Pramene jsem nechtěl, tak jsem si zajel do dvora. Město dělá všechno pro to, aby už nebylo zaparkovat kde, ale kdyby nedali naschvál zákaz u zimáku, tak jsem to mohl nechat tam. Pokud se někdo nevejde na Libušín v osobním automobilu, tak jsem teď dokázal, že se tam vejde tahač s návěsem! Jak je možný, že strážníci MP se za*ebávaj v pracovní době na Libušíně a řeší si svoje soukromý věci v Copytu? Uznávám, že s tou značkou to nevyšlo, ale když mně tam pobíhaj s foťákem kolem dva pacienti, který se neumí chovat a dělaj, jak když jsem projel barákem, tak jsem se nemohl soustředit na jízdu a vzal to i s dopravním značením,“ reaguje řidič Tomáš M.

Na místo vyjely dvě hlídky městské policie, jedna z nich se podle řidiče chovala standardně. Druhá ale podle řidiče Tomáše nikoliv. „Velice chválím druhou hlídku v Yeti, která se chovala úplně normálně. Strážníci Hyundai mě zablokovali na hlavní a asi 5x jsem jim řekl, že je potřeba zajistit plynulost provozu, protože tu jezdí autobus a osobní automobily! Ani jeden to nepochopil a vyřvávali tam na mě nesmyslný částky za to, že jsem tam vjel. No prostě zadarmo drahý oba dva. Celou situaci vyřešila na místě dopravka a úplně v klidu. No a co z toho plyne? Pokud město bude rušit odstavný parkoviště, tak se pak nesmí nikdo divit, že to hodím do dvora. Nikoho jsem neomezil ani neohrozil a nebejt tejch dvou strážníků co se tam za*ebávali, tak by neupadla možná ani značka a to, že to tam je rozježděný od jinejch, tak to už je asi v pořádku. Hlavně, že si to fotíte a dáváte na fcb, aby bylo vidět, že já jsem ten špatnej a vy něco děláte.  Děkuji za reklamu. Kde je vůle, tam je cesta!“ vzkázal řidič tahače s návěsem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Žďár nad Sázavou | Zdroj Městská policie Žďár nad Sázavou

Štítky řidič, kamion, sídliště, poškození, strážníci, hasiči, Žďár nad Sázavou

Řidič kamionu ve Žďáru nacouval mezi paneláky, poškodil značku a ulámal větve. Nikoho jsem neomezil ani neohrozil, hájí se muž | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.