Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Marihuana, alkohol a řízení přes zákaz. Taková je bilance víkendových kontrol na Žďársku

Policisté na Žďársku řešili o uplynulém víkendu hned několik protiprávních jednání řidičů. Ve dvou případech šlo o řízení auta i přes uložený zákaz, dva řidiči byli pod vlivem drog. Nechyběl ani alkohol za volantem.

V sobotu před druhou hodinou v noci zastavili policisté v Radňovicích nákladní automobil, který řídil šestačtyřicetiletý muž. Během kontroly však policisté zjistili, že má řidič až do prosince tohoto roku uložen zákaz řízení. „Policisté muže převezli na služebnu, kde mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení,“ popsala průběh kontroly policejní mluvčí Monika Pátková.

Devatenáctiletého řidiče osobního vozu kontrolovala v pátek večer policejní hlídka v Hamrech nad Sázavou. Mladému muži byl při kontrole zjištěný pozitivní test na marihuanu.

„Přítomnost stejné látky vykázal i test provedený v sobotu ráno u osmadvacetiletého řidiče osobního auta, kterého policisté zastavili na ulici Jiřího z Poděbrad ve Žďáru nad Sázavou. Oba řidiči se následně podrobili lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. Oba případy policisté dále prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Pátková.

Kontroly pokračovaly také v neděli. Před druhou hodinou odpoledne zastavili policisté na Palachově ulici ve Žďáru nad Sázavou osobní automobil, který řídil pětatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že muž má uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let, a to až do konce příštího roku. „Řidič navíc při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 0,85 promile. Policisté případ zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uzavřela víkendové kontroly na Žďársku Monika Pátková.

Foto www.budejckadrbna.cz

Štítky alkohol, okres Žďár nad Sázavou, Jiří z Poděbrad, Žďár nad Sázavou, Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marihuana, alkohol a řízení přes zákaz. Taková je bilance víkendových kontrol na Žďársku | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.