Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič safari vláčku, který v Šiklově mlýně usmrtil pětiletého chlapce, dostal podmínku

S podmíněným trestem za přečin usmrcení z nedbalosti odešel od soudu řidič výletního vláčku, který předloni v červenci srazil a usmrtil v areálu Šiklův mlýn na Žďársku pětiletého chlapce. Zároveň dostal i zákaz řízení. O verdiktu Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou informoval Žďárský deník.

Žďárský soud řidiči udělil trest odnětí svobody na jeden rok s podmíněným odkladem na zkušební dobu dvou roků. „Dále mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel, pro jejichž řízení je nutné oprávnění skupiny D plus E na dva roky," řekla Deníku mluvčí soudu Klára Sklenářová. 

Pětiletý chlapec zemřel dnes na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem v okrese Žďár nad Sázavou. Srazil ho turistický vláček, který areálem jezdí. Záchranáři se dítě neúspěšně snažili oživit, dnes řekly krajská policejní mluvčí...

Z nešťastné události nevyjde bez trestu ani společnost Šikland. Podle Deníku je také obviněna z přečinu usmrcení. „Ohledně právnické osoby zatím nebylo ve věci rozhodnuto," dodala mluvčí Sklenářová.

K úmrtí chlapce došlo během letních prázdnin, konkrétně 14. července 2018 ve westernovém městečku u Zvole nad Pernštejnem. Pětiletý chlapec zřejmě vystupoval z turistického safari vláčku, který krátce zastavil před křižovatkou. Řidič si toho nevšiml, a když se znovu rozjel, hocha přejel. Přes zásah zdravotníků dítě na místě zemřelo. Následná zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče měla negativní výsledek.

Nehoda vláčku: Šlo o podomácku vyrobené vagony, jeden z nich se převrátil, zjistili policisté

Jak jsme vás již včera informovali, v neděli 26. května se v obci Jabloňov na Žďársku stala nehoda dětského zábavního vláčku na akci s názvem Výstava historických traktorů a stabilních motorů. Výsledkem je šest zraněných lidí, z toho čtyři děti.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK, Deník

Štítky soud, úmrtí, vláček, podmínka, Šikland, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Zvole nad Pernštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič safari vláčku, který v Šiklově mlýně usmrtil pětiletého chlapce, dostal podmínku | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.