Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Oprava třebíčského koupaliště Polanka vyjde na 170 milionů korun, letos bude mimo provoz

Oprava třebíčského koupaliště Polanka bude stát 170 milionů korun. Podle mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisové začnou stavební práce příští týden, termín dokončení je 31. květen 2025.

„Celý areál koupaliště Polanka není v žádném dezolátním stavu, nicméně už neodpovídá potřebám tohoto století. Hlavně se jedná o to, že tam není ohřev vody. Takže toto bude nově, že voda bude teplejší. Bude tam víc vyžití pro rodiny s dětmi, pro malé děti. A zlepší se také šatny, zlepší se služby občerstvení pro lidi tak, aby to bylo příjemné koupaliště i pro další roky,“ řekla mluvčí Irini Martakidisová.

Kvůli absenci ohřevu vody bývá koupaliště v provozu jen dva měsíce v roce. Průměrná denní návštěvnost je čtyři sta až osm set lidí. Tři čtvrtiny z nich jsou rodiny s dětmi, pro které je ale vyhrazená jen menší část vodních ploch. I proto bude součástí opravy změna u velkého bazénu, který se rozdělí na plaveckou část a část relaxační s vodními prvky.

Převlékací kabiny jsou památkou

Koupaliště s padesátimetrovým plaveckým bazénem, bazénem pro neplavce a skokanským bazénem bylo postavené v roce 1978. Vyrostlo na ploše 2,7 hektaru nedaleko řeky Jihlavy v místech, kde od počátku 20. století byly říční lázně.

V roce 1994 byla část s bazény rozšířená o tobogán. Skokanský bazén s pětimetrovou věží nechala radnice v roce 2019 asi za šest milionů korun opravit.

Říční lázně Polanka, kde se před 30 lety konaly úspěšné Hry bez hranic, získaly titul Památka roku 2021

Budova říčních lázní na koupališti Polanka v Třebíči, která je ze dřeva, se nově pyšní titulem Památka roku 2021, a to v kategorii rekonstrukce nad dva miliony korun. Ocenění převzal 21. dubna v Praze místostarosta Třebíče Pavel Janata.

Součástí areálu koupaliště jsou také dřevěné patrové převlékací kabiny, které navrhl architekt Bohuslav Fuchs a jsou památkově chráněné. Od roku 1934 sloužily říčním lázním. V roce 2016 začala jejich oprava, která stála asi 12 milionů korun a trvala do roku 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vysočina Tourism

Štítky Třebíč, Polanka, koupaliště, bazén, oprava, skokanská věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava třebíčského koupaliště Polanka vyjde na 170 milionů korun, letos bude mimo provoz | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.