Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rok 2024 v Třebíči: Město chce opravovat stadion i knihovnu, na investice dá asi 320 milionů korun

Třebíč chce v příštím roce začít s opravou zimního stadionu i koupaliště Polanka. V návrhu rozpočtu je také oprava hlavní budovy knihovny v Hasskově ulici nebo vybudování inženýrských sítí ke stavebním pozemkům v Nehradově. Celkově chce město do svého rozvoje investovat okolo 320 milionů korun, řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč). Návrh rozpočtu podle něj ale počítá s tím, že část peněz na investice získá město z prodeje jiných stavebních pozemků.

Odhadované náklady několikaleté opravy zimního stadionu jsou 500 milionů korun, v případě koupaliště se počítá s náklady okolo 200 milionů korun. Na obě zakázky nyní radnice hledá dodavatele. U zimního stadionu podle Pacala právě končí první kolo soutěže, následovat bude aukce, kde se soutěží o cenu směrem dolů. „Původně jsem si myslel, že budeme znát zhotovitele do Vánoc, ale kvůli prodloužení lhůt na základě dotazů, které byly, předpokládám, že zhotovitel bude známý do poloviny ledna," řekl Pavel Pacal. Až potom podle něho bude možné říct, kolik peněz bude radnice potřebovat v prvním roce oprav.

Třebíč vypsala výběrové řízení na opravu koupaliště za 200 milionů. Bazén bude mít vyhřívanou vodu

Třebíč vypsala výběrové řízení na firmu, která zrekonstruuje venkovní koupaliště Polanka. Odhadované náklady jsou 200 milionů korun. Práce na modernizaci areálu nedaleko řeky Jihlavy mají začít v dubnu příštího roku. Po opravě chce město...

V Nehradově bude 20 stavebních pozemků pro rodinné domy, investice do inženýrských sítí bude asi dvacetimilionová. Okolo 80 milionů korun by měla Třebíč naopak získat do rozpočtu prodejem pozemků určených pro bytové a řadové domy u polikliniky ve Vltavínské ulici. Prodávat se budou aukcí jako dva samostatné celky - pro bytové domy, ve kterých má být až 280 bytů, a pro řadové domy, kterých má být asi 45.

Inženýrské sítě a úprava rybníku Zámiš 

Do navrhovaných investic zařadilo město také částky na několik projektových dokumentací. Chce v nich připravit kompletní modernizaci lokality Nové Dvory, Okružní a Švabinského ulice nebo ulice Hájenky. Projekt by měl vzniknout také na opravu Průmyslové ulice, na vybudování inženýrských sítí pro pozemky v průmyslové zóně, úpravu rybníku Zámiš nebo na pokračování opravy haly Leopolda Pokorného.

Za studie řešící kulturní a parkovací dům dá Třebíč asi 2,6 milionu korun

Třebíč dá asi 2,6 milionu korun za komplexní studie úpravy kulturního domu v Borovině a stavbu parkovacího domu v Otmarově ulici. Chce je mít k dispozici příští rok, aby bylo možné pracovat na projektové dokumentaci, řekl novinářům starosta...

Třebíč by měla v příštím roce hospodařit s 1,1 miliardy korun. Návrh rozpočtu je asi o 80 milionů vyšší než rozpočet schválený pro letošní rok. Je navržený jako schodkový. Rozdíl 152 milionů korun vykryje úspora z minulých let a úvěr sjednaný v předchozích letech, s dalším úvěrem město nepočítá.

Letošní rozpočet města s asi 35.000 obyvatel měl plánovaný schodek 176 milionů korun. „Teď dobíhají všechny faktury, ale zatím jsme stále mírně v plusu. To znamená, že hospodaření města, jak bývá v posledních letech zvykem, je velmi dobré. Samozřejmě nevíme, jaký bude konec. Počítáme se zapojením některých prostředků z minulých let, plánovaně chceme skončit v deficitu, ale nebude tak velký, jak jsme plánovali původně," řekl Pacal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ekosvetlo.cz

Štítky investice, město, správa, hospodářství, rozpočet, 2024, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2024 v Třebíči: Město chce opravovat stadion i knihovnu, na investice dá asi 320 milionů korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.