Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Protesty nezabraly. Dvě pobočky České pošty v Třebíči budou zrušeny, ty nejvytíženější zůstanou

Také vedení Třebíče zareagovalo na avizované zrušení poboček České pošty. Jednání starosty Třebíče Pavla Pacala, které se neslo v duchu ostré diskuze, se zástupci České pošty v minulých dnech nepřineslo příliš dobré zprávy. Dvě pobočky ze čtyř budou i přes nesouhlas opravdu zrušeny.

Zachovány zůstanou pouze dvě pobočky - ta v centru města a v ulici Marie Majerové. Fungovat přestane pobočka v ulici Demlova a pobočka Okružní - Borovina.

„Pošta striktně trvala na zachování pouze dvou poboček v Třebíči. Vyžádali jsme si proto veškerá data, která nám ukázala, jak jsou jednotlivé pobočky využívané občany, kolik lidí je navštěvuje, kolik lidí si chodí na pobočky pro důchod a další. Podle detailního rozboru se ukázalo, že Třebíčané nejvíc využívají služby pobočky v centru města. Ta zajišťuje denně v průměru 880 transakcí. Druhá nejvíce vytížená je pobočka v ulici Marie Majerové, která vyřídí denně průměrně 480 transakcí,“ řekl starosta Pavel Pacal s tím, že on osobně nepovažuje výsledek jednání za ideální, ale vzhledem k odmítavému postoji České pošty za jediný možný.

„Je to, s prominutím, bordel. Což o to, já se zařídím jinak, ale co třeba senioři, kteří se špatně pohybují a chodí pro důchody na pobočku, kterou mají blízko domova? Ti se asi těžko budou učit používat internetové bankovnictví a platební kartu. O důvod víc, proč zvolit služby jiné přepravní společnosti," sdělil svůj názor Jihlavské Drbně Filip Janeček z Třebíče. 

Česká pošta: Zavřeme 300 poboček v ČR 

Posledního března letošního roku Česká pošta zveřejnila seznam 300 svých poboček, které od července v rámci svých úsporných opatření zruší. Na seznamu rušených pošt figurovaly také třebíčské pobočky pošty v ulici Demlova a Marie Majerové.

PŘEHLED: Česká pošta zruší 300 poboček. Pocítí to také klienti na Vysočině včetně Jihlavy

Česká pošta se začátkem letních prázdnin, tedy od 1. července 2023, zruší v rámci celé republiky 300 poboček. Podle dnešní tiskové zprávy je dlouhodobě patrný klesající zájem o tradiční poštovní služby. S úbytkem poboček musí počítat také...

„Bylo zjevné, že záměr České pošty neodpovídá skutečnému zájmu nás, Třebíčanů, o její služby. Skutečná čísla prokázala, že pobočky na náměstí a v ulici M. Majerové využíváme více. Znovu opakuji, že výsledek tedy nepovažuji za oslnivý, ale jediný možný. Pošta totiž na existenci pouze dvou poboček v Třebíči nekompromisně trvala,“ doplnil starosta Pacal.

Město i v této nepříznivé situaci dosáhlo alespoň závazného příslibu ze strany České pošty, kterým je zajištění bezbariérovosti centrální pošty na  náměstí a její celková modernizace.

„K tomu se Česká pošta zavázala ústy manažerky pošty pro Vysočinu a Jižní Moravu Pavly Blumenscheinové, která se zástupci města jednala. Hlavní pošta bude, dle jejího vyjádření, rozsáhle modernizována. Veškeré prostory pobočky budou do března příštího roku nově v přízemí budovy tak, aby se sem pohodlně dostali i starší lidé nebo maminky s kočárky, vchod bude z ulice Soukenická. Počítá se s moderním vybavením a příjemným prostředím pro klienty," dodala mluvčí Třebíče Irini Martakidisová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto eorlova.cz | Zdroj Město Třebíč

Štítky pobočka, provoz, česká, pošta, jednání, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protesty nezabraly. Dvě pobočky České pošty v Třebíči budou zrušeny, ty nejvytíženější zůstanou | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.