Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Archeologický výzkum, potom opravy dvou ulic a náměstí. Centrum Třebíče bude opět rozkopané

Zřejmě v dubnu začne v Třebíči oprava Hasskovy ulice, Martinského náměstí a Kotlářské ulice. Odhadované náklady, na nichž se bude podílet i svazek Vodovody a kanalizace, jsou pětapadesát milionů korun. Ulice jsou součástí historického centra města, proto bude stavbě předcházet archeologický průzkum.

Dlouhá léta se mluví o tom, že v Hasskově ulici jsou sklepy, které propojují jednu část a druhou část ulice. Doposud to byla pouze teorie, protože ten sklep nikdy nikdo neviděl. Uvidíme, jak se to celé odkryje," uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Rozsáhlý archeologický výzkum předcházel i loni dokončené opravě Karlova náměstí, které je nejstarší částí města. Artefakty a poznatky, které přinesl, jsou dnes součástí expozice Zmizelá Třebíč, přístupné v třebíčském Předzámčí.

Oprava má trvat rok

Dodavatele opravy ulic a náměstí, která má trvat rok, město vybere ve dvoukolovém výběrovém řízení. Druhým kolem bude aukce, při které uchazeči licitují směrem dolů.

Součástí opravy bude výměna inženýrských sítí. Nové budou silnice i chodníky, které se v některé části rozšíří. Úpravy doznají také parkovací plochy i zeleň.

„V letošním roce by se udělala západní část Martinského náměstí a ulice Kotlářská a v dalším roce zbytek," řekl Pavel Pacal. Vzhled se má podle něho přiblížit podobě, jakou má po opravě Karlovo náměstí. Hasskova i Kotlářská ulice na Karlovo náměstí přímo navazují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Mertl | Zdroj www.ctk.cz

Štítky správa, stavby, Třebíč, Martinské, náměstí, ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Archeologický výzkum, potom opravy dvou ulic a náměstí. Centrum Třebíče bude opět rozkopané | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.