Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zájemci si mohou od ministerstva koupit vojenský úkryt na Třebíčsku. Nyní je se slevou

Již poněkolikáté ministerstvo obrany nabízí zájemcům nepotřebný nemovitý majetek, jedna aktuální nabídka se týká také Kraje Vysočina. Tentokrát je zájemcům k mání železobetonový vojenský úkryt.

Na Třebíčsku je k mání železobetonový úkryt, ten se nachází na katastrálním území obce Valeč u Hrotovic. Podle inzerátu jde o železobetonový montovaný podzemní objekt tvořený vstupní chodbou a místností nepravidelného obdélníkového tvaru na pozemcích p.p.č. 639/2 a p.p.č. 640 v k.ú. Valeč u Hrotovic, které nejsou ve vlastnictví prodávajícího a které nejsou součástí koupě. Objekt je situován v nezastavěném území v lokalitě Valečský kopec. Minimální kupní cena je stanovena na 54 900 korun.  

Všechny aktuální nabídky zájemci najdou na webu ministerstva obrany, a to včetně fotografií, všech potřebných informací a konceptů kupních smluv.

Stejný objekt byl veřejnosti nabízený už na podzim roku 2021, v nabídce ministerstva je tedy opakovaně. Na konci září 2021 byla minimální kupní cena stanovena na 88 170 korun. Vojenský úkryt u Valče je tedy nyní nabízený se slevou. 

Ministerstvo obrany vloni na podzim nabízelo ještě dva pozemky na cvičišti v Rančířově. Celková výměra pozemků byla 0,87 hektaru. Minimální kupní cena byla tehdy stanovena na 590 tisíc korun. Pozemky už zřejmě našly své majitele, protože se mezi aktuálními inzeráty již nenachází. 

Kdy bude další nabídka? 

„Ministerstvo obrany aktuálně nabízí celkem 30 nemovitostí, z nichž plné dvě třetiny představují objekty bývalých malých pohraničních pevností, takzvaných řopíků," uvedl z tiskového oddělení ministerstva obrany Jiří Caletka.  

Další nabídku nemovitého majetku by armáda měla zveřejnit v dubnu, v květnu by se pak měly objevit inzeráty dosud nenabízených objektů.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo obrany (redakčně upraveno)

Štítky ministerstvo obrany, majetek, inzerát, vojenský, úkryt, Valeč, Vysočina, okres Třebíč, Kraj Vysočina, pozemek, Hrotovice, Valča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci si mohou od ministerstva koupit vojenský úkryt na Třebíčsku. Nyní je se slevou | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.