Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tip na výlet: Jedenáct zastavení v přírodě, odměna na konec. To je Pohádková stezka Panenská

Počasí nám i nadále přeje a podle meteorologů má být, stejně jako minulý víkend, velmi příjemně. To je ideální příležitost k tomu poznat další zajímavé místo na Vysočině. Dnes se podíváme na Pohádkovou stezku v Panenské na Třebíčsku. Bude se tam líbit hlavně dětem.

Stezka, která se nachází v obci Panenská u Jemnice na Třebíčsku, je dlouhá 4 kilometry. Důležitá informace pro rodiče - v pohodě je dostupná i se sportovním kočárkem, protože vede po lesních a asfaltových cestách. Na výletníky po cestě čeká 11 zastavení, kterým provádí malé Človíče. Na každé zastávce lidé najdou informační tabuli s lavičkou, dřevěnou pohádkovou postavu a soutěžní úkol. Každé zastavení reprezentuje charakteristická dřevěná socha postavy, jež je součástí pohádkového příběhu.

Pohádková stezka v Panenské je volně přístupná celoročně, na procházku si připravte zhruba dvě hodiny času. Dobrou zprávou je to, že všechny aktivity jsou zde zdarma.

Letáček, který je potřeba ke splnění úkolů na trase, si lze vyzvednout na prvním zastavení stezky v takzvané infobudce, případně v informačním centru v Jemnici. Provozovatelé stezky doporučí vlastní psací potřeby. V letní sezoně je otevřena „infobudka“, tam lze na konci procházky předložit vyplněný letáček se splněnými úkoly. Pokud bude vše správně, pak soutěžící dostanou drobnou odměnu. Tu případně vydají i na jemnickém informačním centru.

Další příjemné chvíle mohou děti strávit na dětském hřišti, které je vybudováno na samém začátku stezky. Zdarma si tam lze vypůjčit i hračky na písek a další sportovní vybavení.

Pohádkovou stezku lze absolvovat nejen pěšky. V letní sezoně si lidé mohou půjčit koloběžky, k dispozici jsou i dvě odrážedla pro nejmenší děti. V areálu dětského hřiště je návštěvníkům k dispozici ohniště, kde si lze opéct třeba špekáček.

Ohodnoť článek

Foto Pohádková stezka Panenská

Štítky výlet, stezka, pohádková, Panenská, Jemnice, příroda, okres Třebíč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Jedenáct zastavení v přírodě, odměna na konec. To je Pohádková stezka Panenská | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.