Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třebíčí projížděli hasiči. Kvůli špatnému parkování aut se do jedné ulice vůbec nedostali

Ulicemi Třebíče ve čtvrtek 25. února ve večerních hodinách projížděla hasičská vozidla. Bylo to v rámci zkoušky průjezdnosti, protože vozy integrovaného záchranného systému často blokují špatně nebo nevhodně parkující auta a mnohdy je nemožné se včas dostat k místu zásahu.

 „Chceme lidem ukázat, že špatně zaparkovaná auta jsou opravdovým problémem, hasiči se nemusí dostat včas k požáru, a kromě škod na majetku může dojít ke zraněním, kterým by šlo předejít. Radnice aktuálně pracuje na plánu a systému, jak parkování v problémových místech ve městě vyřešit,“ popsal důvod zkoušky průjezdu starosta města Pavel Pacal.

Největší problém je na sídlištích

Hasiči z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina klasickým autem i velkou plošinou zkusili projet ulicemi, kde parkující auta způsobují největší potíže.

Ulice byly vytipovány na základě dopravních průzkumů, stížností občanů i například poznatků z vozidel zimní údržby, tedy ulicemi Novodvorskou, Maxima Gorkého, Školní, Kyjevskou, Mírovou a Jaroslava Haška.

Průjezd hasičských aut ulicemi Třebíče

Pátek, 26. února 2021, 14:19

Průjezd hasičských aut ulicemi Třebíče
Průjezd hasičských aut ulicemi Třebíče

Během včerejší večerní zkoušky se požární auto vůbec nedostalo do ulice Jaroslava Haška, jen s potížemi projelo Novodvorskou. Do Mírové se auto dostalo, plošina už ne. Ve všech projížděných ulicích musel řidič prokázat velkou dávku trpělivosti.

„S překážkami si nakonec poradíme, překážející auto můžeme rozhoupat a odstrkat z cesty. Pokud se do ulice nedostaneme, nastavíme hadice a táhneme je třeba 100 metrů.  Zdržení v řádech minut může být ale pro zásah a mnohdy i pro lidský život zásadní,“ popsal praxi velitel zásahu Pavel Havlena.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Mertl

Štítky hasiči, zkouška, průjezd, Třebíč, Jaroslav Hašek, Pavel Pacal, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčí projížděli hasiči. Kvůli špatnému parkování aut se do jedné ulice vůbec nedostali | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.