Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hasiči vyjeli k požáru v panelovém domě. Evakuovaní lidé měli zázemí v autobuse

Dramatický večer zažili obyvatelé panelového domu v Pelhřimově ve středu 6. ledna krátce po 20. hodině. Došlo tam totiž k požáru, přivolaní hasiči museli evakuovat 26 lidí.

K události došlo ve 20:15 v ulici Osvobození. „Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Olešné a Rynárce. Z domu hasiči evakuovali 26 osob. Požár se zasahujícím jednotkám podařilo dostat velmi rychle pod kontrolu. Už před půl devátou večer proběhla lokalizace požáru. Zázemí evakuovaným osobám poskytl autobus hasičů, který byl na místo vyslán ze stanice v Kamenici nad Lipou. Pár minut po půl deváté byl požár zcela zlikvidován,“ informovala o požáru Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Přivolaní hasiči odvětrali prostory domu za pomoci přetlakové ventilace. Obyvatelé domu se do svých domovů mohli vrátit před 22. hodinou.

„Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 350 tisíc korun. Požár zapříčinila technická závada na elektroinstalaci,“ dodala Petra Musilová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Libereckého kraje

Štítky požár, panelový dům, Pelhřimov, hasiči, evakuace, autobus, dům, sbor dobrovolných hasičů, Rynárec, Olešná, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyjeli k požáru v panelovém domě. Evakuovaní lidé měli zázemí v autobuse | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.