Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresivní muž v Třešti obtěžoval svou expartnerku. Opakovaně udeřil pěstí i jejího přítele

Hned z pěti trestných činů je nyní podezřelý šestatřicetiletý muž z Jihlavska, který obtěžoval svou bývalou partnerku. Dokonce zranil nejen ji, ale i jejího přítele. Za své útoky si může posedět až tři roky za mřížemi.

Zmíněný agresivní muž svoji bývalou partnerku pronásledoval v Třešti na Jihlavsku již od letošního jara. „Vytrvale ji kontaktoval prostřednictvím SMS zpráv nebo na sociální síti. Ve stovkách zpráv ženu vulgárně urážel a vyhrožoval jí. Nechtěné pozornosti agresora neušel ani její přítel. Žena měla vážnou obavu o sebe i své blízké. Agresivita podezřelého muže se zvyšovala a jeho násilné jednání nabývalo na intenzitě. V červenci pak ženu napadl i fyzicky, když se v obci potkali, muž ji udeřil přes tvář. O několik dní později svoje násilné jednání ještě vystupňoval, když v Jihlavě zaútočil na přítele ženy, kterého opakovaně udeřil pěstí,“ popisuje agresivitu pachatele Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Hodil po ní telefon, zranila se na hlavě 

Když chtěla žena přivolat policisty, agresivní muž jí telefon vytrhl z ruky a odjela utem pryč. Zranění napadeného si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. V odcizeném mobilním telefonu si podezřelý muž prohlédl jeho obsah a prováděl úpravy. „Když si žena pro telefon přišla, přístroj po ní hodil a telefon jí způsobil zranění v oblasti hlavy,“ dodala policejní mluvčí.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Provedli šetření, výslechy osob, vyžádali si lékařské zprávy a shromáždili důkazy. Na jejich základě sdělili šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu pokusu ublížení na zdraví, přečinu krádeže věci, kterou měla její majitelka při sobě, přečinu nebezpečného pronásledování, přečinu výtržnictví a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ říká o možném trestu Kroutilová.

Foto pixabay.com

Štítky napadení, vydírání, obtěžování, agrese, policie, Třešť, okres Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž v Třešti obtěžoval svou expartnerku. Opakovaně udeřil pěstí i jejího přítele | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.