Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výzva 10 000 kroků: Jihlavané ušli přes 12 tisíc kilometrů, absolutní vítězka zvládla skoro 500 kilometrů

Už druhý rok se Město Jihlava v rámci Projektu Zdravé město zapojilo do výzvy 10 000 kroků, která si klade za cíl motivovat lidi k častější chůzi pro zdraví, radost i přírodu.

Absolutní vítězku celé výzvy se stala Jitka Kozlová z týmu (Po)krok za krok Jihlava, která zaznamenala 656 801 kroků (tedy 488,27 kilometru) a zároveň byla nejaktivnější ze všech jihlavských žen. V celkovém pořadí v ČR byla 177.

„Říjnové kolo oficiálně podpořilo 65 velkých i menších měst z celé České republiky. Na špici byla Olomouc (247 aktivních účastníků), druhý Krnov, třetí Dobříš. Jihlava skončila na 33. místě," jmenuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Výzvu pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z. s. Více informací o ní lze najít na stránkách desettisickroku.cz.

V Jihlavě se říjnové výzvy zúčastnilo 63 chodců, kteří ušli 12 635,40 kilometrů. Další výzva se uskuteční v dubnu příštího roku a pořadatelé slibují jednu novinku – novou mobilní aplikaci pro snadnější zaznamenávání výkonů.

„Díky ní nebudou muset účastníci při každém nahrávání aktivity otevírat webový prohlížeč, ale vše zvládnou pohodlně ze svého mobilu. Výzva tak bude mnohem příjemnější i pro seniory a jedince, kteří si s technologiemi často zase tolik nerozumí,“ uvedla Kateřina Roková z pořádající organizace Partnerství pro městskou mobilitu.

Podle Jaroslava Vymazala, radního Jihlavy, je chůze přirozená pro každého člověka a Jihlava navíc není tak velké město, aby bylo nutné po ní jezdit jenom v autě. „Je dobré si zkusit některé pravidelné trasy zvládnout i jinak, třeba jenom na ten jeden měsíc. Člověk totiž pak hned pozná, že se zdravým pohybem přichází i zdravý duch,“ doplnil Jaroslav Vymazal, který nad akcí převzal záštitu. Výzvu pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z. s. a více informací o ní lze najít na stránkách desettisickroku.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pěšky, chůze, výzva, deset tisíc kroků, 10 000, Jihlava, Česko, Jaroslav Vymazal, Olomouc, Krnov, Dobříš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výzva 10 000 kroků: Jihlavané ušli přes 12 tisíc kilometrů, absolutní vítězka zvládla skoro 500 kilometrů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.