Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Jihlavský stromeček svítí. Náměstí nakonec oživí několik stánků i ledová socha

, aktualizováno 30. listopadu 2020, 17:32

I krajská Jihlava má na svém Masarykově náměstí rozsvícený vánoční stromeček. Doplňuje ho, jako každý rok, výzdoba v centru města. V tomto roce muselo kvůli bezpečnosti vše proběhnout bez kulturního programu. Vláda bezpečnostní opatření však začíná uvolňovat a na náměstí se během Vánoc objeví i stánky.

Nedělní rozsvícení stromečku a ostatní výzdoby neproběhlo podle původního plánu. Primátorka města Karolína Koubová dostala baterku i instrukce, jak a kam správně zablikat, aby se strom rozsvítil v přesnou chvíli připraveného proslovu. Blesk z fotoaparátu mobilního telefonu ale pracovníka Služeb města Jihlavy u hlavního vypínače zmátl a překvapení bylo na světě.

„Letos je to pro nás pro všechny taková zkouška, co zvládneme, jak moc všichni plánujeme a jak moc je pak všechno jinak. Možná je to dobrý vklad do toho adventního času, protože mám pocit, že občas chceme mít všechno pod kontrolou a občas chceme, aby vše fungovalo podle nás, a letošek nám ukazuje, že prostě nemáme všechno pod kontrolou,“ uvedla při letošním rozsvícení primátorka Karolína Koubová.

Na náměstí se postaví asi 17 stánků

Stejně tak se do poslední chvíle čekalo i s přípravou stánků. V rámci uvolňování vládních nařízení se jich ale bude moci na Masarykovo náměstí několik umístit. „Zatím to vypadá maximálně na 17 stánků, abychom zaručili povinné čtyřmetrové rozestupy. Jaký sortiment se bude prodávat a zda v něm bude i občerstvení a nápoje, zatím neumíme potvrdit s jistotou. Vše bude muset být v souladu s aktuálními opatřeními a po dohodě s epidemiology,“ uvedla primátorka.

Dále se návštěvníci mohou těšit například na ledovou sochu, která se u vánočního stromu objeví v pondělí 21. prosince, od 7. prosince budou také v budově jihlavské radnice, a to ve vestibulu předprodeje jízdenek MHD, vystaveny vánoční výtvory žáků základních škol.

„Novinkou bude pro letošní rok také nazdobená radnice. Ta by se měla začít halit do vánočního hávu v úterý 1. prosince a večer už snad i rozsvítit,“ doplnil mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. Město zároveň vyhlásilo soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu nazvanou Vánoční putování. Zájemci najdou více informací zde. 

„Chceme tím motivovat ostatní, aby také vyzdobili okna a sídliště, abychom tu pravou vánoční atmosféru, i přes všechny současné problémy, vytvořili společnými silami,“ doplnila Karolína Koubová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek, Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, advent, 2020, Masarykovo náměstí, Jihlava, strom, výzdoba, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihlavský stromeček svítí. Náměstí nakonec oživí několik stánků i ledová socha | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.