Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Co se líbí lidem v Jihlavě? Nejlepší je zoo a cyklostezky, nejhorší je zimní stadion

Zdravé město Jihlava se v roce 2019 opět ptalo Jihlavanů, jak a s čím jsou ve městě spokojeni. Uvedený průzkum se opakuje každé dva roky již od roku 2011, respondenti jsou z různých věkových a sociálních skupin, z rozdílných oblastí města. Jaké jsou výsledky loňského průzkumu?

Spokojenost obyvatel se pohybuje ve většině případů mezi šesti až sedmi body z deseti možných. Lidé jsou velmi spokojeni se službami knihovny, divadla, kin, muzea a dostupností škol i lékařů. Líbí se jim také veřejná zeleň nebo odvoz odpadů. K nejlépe hodnoceným projektům patří cyklostezky nebo zoologická zahrada, naopak nejhůře byl hodnocen stávající Horácký zimní stadion a veřejný prostor na Masarykově náměstí.

„Výsledky byly v porovnání s minulým dotazníkovým šetřením ve většině případů stejné. V roce 2017 bylo spokojených 77 procent respondentů, což je stejně jako letos. Z výsledků dále například vyplynulo, že jsou více spokojeny ženy a osoby vzdělanější, většinou lidé ve věku 21 až 30 let. Nejméně spokojenou skupinou jsou nezaměstnaní, lidé se základním vzděláním a na rodičovské dovolené,“ upřesnila mluvčí jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Výrazné zlepšení ve spokojenosti uživatelů zaznamenal například dopravní podnik, pro něhož v roce 2011 respondenti průměrně hlasovali jenom 5,6 body z celkových 10. Během devíti let se však spokojenost zvyšovala průběrně o dva body ročně, až do současných 6,9 bodů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky průzkum, názor, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se líbí lidem v Jihlavě? Nejlepší je zoo a cyklostezky, nejhorší je zimní stadion | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.