Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlava dezinfikuje tlačítka semaforů. Sahejte na ně pouze loktem, ramenem nebo kolenem, radí radnice

Jihlavská radnice zavedla kvůli šíření koronaviru další hygienické opatření. Ode dneška se dvakrát až třikrát denně začnou dezinfikovat všechny dotykové plochy na semaforech pro chodce.

Město navíc důrazně doporučuje všem chodcům na semaforech zapínat žluté tlačítko s nápisem „Čekejte“ pouze loktem, ramenem nebo jinou oděvem zakrytou částí těla.

„V žádném případě prosím nepoužívejte boty nebo snad nos zakrytý rouškou, pro vyšší pány lze doporučit i koleno,“ upozornil vedoucí odboru dopravy jihlavského magistrátu Lubomír Dohnal.

Podle jeho slov je v Jihlavě 25 přechodů se světelnou signalizací řízenou tlačítky. „Protože se většinou jedná o křížové křižovatky, obnáší to víc než stovku tlačítek, která od úterý pravidelně dezifikujeme,“ doplnil Dohnal.

Podle radního pro dopravu Jaroslava Vymazala je technicky prakticky nerealizovatelné přeprogramovat všechny semafory ve městě na automatický bezdotykový režim. „Semafory v Jihlavě většinou dovedou reagovat na hustotu provozu i požadavky chodců upřednostněním některých směrů. Navíc je zavedena i preference MHD. Přeprogramování systému by vedlo k narušení plynulého provozu a k delšímu čekání na semaforech, a jen těžko by se vracelo do současného režimu,“ vysvětlil radní Vymazal.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky semafor, tlačítko, hygiena, dezinfekce, opatření, Jihlava, koronavirus, Lubomír Dohnal, Jaroslav Vymazal, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava dezinfikuje tlačítka semaforů. Sahejte na ně pouze loktem, ramenem nebo kolenem, radí radnice | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.