Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rychlá pomoc. Hasiči z rybníka vytáhli přimrzlou a vyčerpanou vydru, teď je v rukou pavlovských záchranářů

Netradiční zásah měli dnes ráno profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu. Ti dnes ráno krátce po osmé hodině pomáhali vydře, která se nacházela v rybníku v ulici U Vlkovska v Havlíčkově Brodě.

Jejich záchranná akce byla úspěšná. „Přimrzlé a vyčerpané zvíře zachránili po osmé hodině ráno z rybníka v ulici U Vlkovska v Havlíčkově Brodě. Vydru si následně převzali pracovníci Záchranné stanice Pavlov," informovala o případu Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Záchrana papouška v Jihlavě 

Podobný případ, kdy hasiči pomáhali zvířeti, se odehrál třeba vloni v červnu v krajské Jihlavě. Na největším sídlišti ve městě, na Březinkách, pomáhali papouškovi jménem Rozárka, který ulétl své majitelce z klece. Jak redakci pověděla dcera majitelky papouška, samička ulétla během krmení. Majitelka papouška ara ararauna volala městskou policii, poté se obrátila i na Zoo Jihlava. 

Hasiči na Březinkách chytali ročního papouška. Byli úžasní, pomohla voda, hlad a banán, říká dcera majitelky

To, že hasiči na Vysočině pomáhají nejen lidem, ale i zvířatům, je známá věc. To znovu dokázali dnes kolem 14. hodině, kdy byli povoláni k záchraně papouška jménem Rozárka. Tu majitelka bydlící v Jihlavě postrádala od včerejšího odpoledne. To, že...

Do hledání se zapojili přes výzvu i lidé na Facebooku, papouška nakonec zachránili až jihlavští hasiči. „Hasiči byli opravdu super, mamka je úplně nejšťastnější. A my všichni taky. Rozárka je součástí rodiny. A ještě dlouho díky hasičům bude. A na to, že neměli pořadně zkušenosti, si poradili naprosto úžasně. Radili i mamce, jak vyjet nahoru po žebříku a jestli se nebude bát. Bylo to pozdvižení i pro děti, co šly kolem ze školy. Hasiči a velký pták,“ řekla Jihlavské Drbně dcera majitelky Nikola Hlávková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky hasiči, pomoc, rybník, vydra, záchranná, stanice, Havlíčkův Brod

Rychlá pomoc. Hasiči z rybníka vytáhli přimrzlou a vyčerpanou vydru, teď je v rukou pavlovských záchranářů | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.