Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči zasahují u požáru ve sklárnách ve Světlé nad Sázavou. Jeden zaměstnanec se popálil

, aktualizováno 13. listopadu 2023, 8:31

Čtyři hasičské jednotky od dnešní šesté hodiny ranní zasahují u požáru ve firmě zabývající se sklářskou výrobou ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Aktuálně se už plameny nešíří. Mluvčí krajských hasičů Petra Musilová kolem 6:45 uvedla, že hasiči už mají požár pod kontrolou.

„Plameny se nešíří, zasahující hasiči provedou závěrečný průzkum termokamerou, aby vyloučili možná skrytá ohniska hoření. Na místě jsou naši vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčinu vzniku požáru," řekla k události Petra Musilová. 

Operační středisko na místo vyslalo hasiče ze stanic Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou, doplnili je kolegové ze sboru dobrovolných hasičů ze Světlé nad Sázavou. „Na místě máme čtyři cisternové automobilové stříkačky a výškovou techniku," doplnila mluvčí s tím, že při požáru se popálil jeden ze zaměstnanců firmy. K ošetření byl odvezen do nemocnice.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun. Požárem byly poškozeny technologické rozvody vzduchotechniky,  elektroinstalace a plynu a také osvětlovací tělesa uvnitř haly. „Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 10 milionů korun. Příčina vzniku zůstává nadále v šetření," doplnila kolem půl deváté mluvčí Musilová. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky hasiči, požár, sklárny, firma, Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Bouchly pece nebo to je pojštovací podvod?!

Pondělí, 13. listopadu 2023, 09:31Odpovědět

Hasiči zasahují u požáru ve sklárnách ve Světlé nad Sázavou. Jeden zaměstnanec se popálil | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.