Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kraj postaví ve Světlé nad Sázavou most přes řeku. Musí však získat dotaci

Kraj postaví ve Světlé nad Sázavou nový silniční most přes řeku, když na jeho stavbu sežene dotace. Vyplývá to z návrhu smlouvy o společném postupu s městem, který rada kraje doporučila schválit krajskému zastupitelstvu. Stavbu mostu, který by odvedl tranzitní dopravu z náměstí, se světelská radnice snaží prosadit delší čas. Podle návrhu smlouvy pro stavbu zajistí základní dokumentaci a vyjedná pozemky.

Radnice chce snížit hustotu dopravy na náměstí Trčků z Lípy i proto, že se ho chystá upravit. Pro připravovanou silniční stavbu by se podle návrhu smlouvy město postaralo o dokumentaci pro územní rozhodnutí. „Budeme ji mít v průběhu letošního roku," řekl světelský starosta Jan Tourek (KDU-ČSL). Domluvená je podle něj i většina potřebných pozemků.

Most by měl stát v místě nynější lávky poblíž skláren, vedl by tedy od krajské silnice II/150 z Havlíčkova Brodu k vlakovému nádraží, odkud by auta mohla pokračovat po další krajské silnici číslo 347 směrem na Habry a Čáslav, aniž by přejížděla náměstí. Zbývající silnice, které Světlou nad Sázavou procházejí ve směrech na Havlíčkův Brod, Ledeč nad Sázavou a na Humpolec, vedou mimo centrum.

Návrh smlouvy s krajem schválilo v lednu zastupitelstvo Světlé nad Sázavou. Krajští zastupitelé by ji podle údajů na krajském webu měli projednat 17. března. Smlouva by pak měla platit do konce roku 2025.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky stavby, správa, silnice, Světlá nad Sázavou, most, Sázava, KDU-ČSL, Havlíčkův Brod, dotace, Čáslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj postaví ve Světlé nad Sázavou most přes řeku. Musí však získat dotaci | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.