Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženou regionu je Ruth Šormová. Se svou organizací pomáhá dětem i dospělým

Vítězkou osmého ročníku krajského kola ankety Žena regionu se stala Ruth Šormová, sociální pracovnice a speciální pedagožka, kterou si veřejnost pamatuje také jako velice aktivní političku po roce 1989. Zhruba osm let stojí v čele neziskové organizace Portimo, která působí především na Žďársku. Ruth Šormová a její tým pomáhá dětem, mládeži, ale i dospělým v nepříznivých životních situací, s maximálním respektem k jejich osobnosti vždy profesionálně a diskrétně.

Druhý nejvyšší počet zaslaných hlasů v anketě poslala veřejnost oblíbené vrchní sestře dětského oddělení jihlavské nemocnice Simoně Hájkové, která stojí za mnoha charitativními aktivitami, které výtěžkem mění prostředí pokojů a ambulancí krajské nemocnice. Třetí místo obsadila energická starostka malé obce Jeřišno na Havlíčkobrodsku Dagmar Vaňková.

Výsledky krajského kola ankety Žena regionu bylo vyhlášeno v rámci pravidelného setkání žen v politice v Horáckém divadle Jihlava 14. září 2017. Projekt Žena regionu je věnován ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem, zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí. 

Vyvrcholením soutěže Žena regionu bude slavnostní galavečer v červnu 2018, kde bude vyhlášena absolutní vítězka ankety s největším počtem hlasů. Udělena bude také Cena odborné poroty a Cena Senátu Parlamentu ČR.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Žena regionu, ocenění, anketa, Ruth Šormová, okres Žďár nad Sázavou, Lékárenský komplex Jihlava, Horácké divadlo Jihlava, Senát Parlamentu ČR, okres Havlíčkův Brod, Jeřišno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženou regionu je Ruth Šormová. Se svou organizací pomáhá dětem i dospělým | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.