Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině v prvním čtvrtletí přibylo 245 bytů. Staví se zejména rodinné domy

Na Vysočině dokončili stavbaři v prvním čtvrtletí 245 bytů, v meziročním porovnání to bylo o 28,3 procenta více. V kraji přibývaly hlavně rodinné domy, v bytovkách vzniklo pouze 33 nových bytů. Podle údajů Českého statistického úřadu se na Vysočině během prvních tří měsíců tohoto roku zvýšil rovněž počet nově rozestavěných budov pro bydlení, a to o více než polovinu.

V minulých letech vykazovala bytová výstavba na Vysočině pokles. V roce 2010 bylo v kraji předáno do užívání 1772 bytů. V roce 2015 klesl počet nově dokončených bytů pod 1000, což se předtím stalo naposled v roce 1997.  Vloni na Vysočině za celý rok přibylo 968 bytů, v meziročním porovnání to byl pokles o 2,9 procenta.

Z 245 bytů dokončených na Vysočině v prvním čtvrtletí tohoto roku jich v rodinných domech vzniklo 83 procent. Výstavba rodinných domů výrazně převládá i u nových staveb pro bydlení zahájených na území kraje od ledna do konce března. Vzniká v nich skoro 88 procent z celkových 272 nově rozestavěných bytů na Vysočině.

V Česku bylo v letošních prvních třech měsících roku dokončeno 5810 bytů, v meziročním porovnání o 5,9 procenta méně. Vysočina se zařadila mezi čtyři kraje, které vykázaly růst. Počty nových bytů v porovnání s loňským prvním čtvrtletím stouply také v Praze, Jihočeském kraji a v Moravskoslezském kraji.

Počty nově zahájených bytů se v ČR od ledna do konce března zvýšily o 26,4 procenta na 6565.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Kraj Vysočina, rodinný dům, Český statistický úřad, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v prvním čtvrtletí přibylo 245 bytů. Staví se zejména rodinné domy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.