Celkem 132 výrobků z Vysočiny se přihlásilo do šestnáctého ročníku soutěže Regionální potravina. Osm z nich získalo ocenění pro další čtyři roky, značku si převezmou v září.
Mohelenská pečená paštika, Honzova buchta s tvarohem nebo třeba pivo Chotěboř Prémium zaujaly odbornou pototu natolik, že jim pro letošek udělila prestižní označení Regionální potravina. „Oceňování regionálních potravin vnímáme jako důležitou podporu vysočinských výrobců, kteří dávají práci lidem v našem kraji a přispívají k zachování tradiční výroby. Vysočina má co nabídnout – kvalitní, originální a poctivě vyrobené potraviny,“ uvedl hejtman Martin Kukla (ANO).
Jednou z oceněných potravin jsou marinovaná kuřecí prsa z Farmy rodiny Němcovy. „Značka představuje příležitost seznámit zákazníky s našimi výrobky s ověřenou kvalitou. Tím otevíráme prostor pro získání cenné zpětné vazby. Ocenění Regionální potravina také představuje účinný nástroj odlišení od konkurence a upoutání pozornosti zákazníka,“ řekla k vítězství v soutěži Regionální potravina Kraje Vysočina Jiřina Prokopová z farmy.
Soutěž pro malé a střední zemědělské nebo potravinářské podniky se koná ve všech krajích Česka. Letos organizátoři zaznamenali rekordndí počet přihlášek a dle hejtmanství také výjimečnou kvalitu výrobků.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám