Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sedm zpráv z Kraje Vysočina: Zkušební provoz hospice, udělení ceny Zlatá jeřabina a nové elektronické tržiště regionálních potravin

PR článek

Na začátku každého úspěchu je tvrdá práce, odříkání a v případě sportovních úspěchů především náročný trénink. Čeští hokejisté jsou mistři světa v hokeji. Skvělá zpráva pro fanoušky, obrovská pocta pro český sport.

„I za úspěchem české reprezentace je třeba spravedlivě hledat nelehké začátky sportovní kariéry na regionálních sportovištích.  A právě na modernizaci i výstavbu nových městských i obecních sportovišť přispěje Kraj Vysočina ze svého rozpočtu v následujících letech až 670 miliónů korun. Jedná se o rekordní podporu ze strany krajské samosprávy, ke které mají města i obce relativně snadnou cestu. Těším se na projekty, které budeme moci spolufinancovat, a mám radost, že se tak zdravý přístup k životu a aktivní trávení volného času přiblíží dalším tisícům lidí nejen z Vysočiny,“ říká ve svém pravidelném každoměsíčním shrnutí hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a přidává dalších sedm zpráv užitečných pro občany regionu.

Stavby Vysočiny

Vysočinskou architekturu obohatily nové stavby. Stavbou Vysočiny jsou opravená Družstevní ulice a nová okružní křižovatka v Kamenici nad Lipou, dostavba biatlonového areálu Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě, multifunkční objekt Bohuslavice, oprava státního zámku Telč a oprava penzionu Just v Jimramově. Letos porota vybírala z 19 nominovaných staveb a kromě hlavní ceny udělila i dalších šest čestných uznání, např. krajské novostavbě sportovní haly VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou nebo za zdařilou obnovu fasád objektů na jihlavském náměstí sloužících pro expozice Muzea Vysočiny Jihlava. Kraj Vysočina je dlouhodobě nejčastěji oceňovaným investorem v soutěži Stavba Vysočiny.

Podpora lokálních výrobců a zemědělců

Kraj Vysočina podporuje lokální výrobce potravin a místní zemědělce, kteří budou mít nově možnost své produkty nabídnout na regionálním tržišti. Kraj aktuálně doprogramovává online modul, do kterého se budou moci zaregistrovat dodavatelé s provozovnou na Vysočině. Odběrateli budou například školní jídelny, které už teď o produkty projevily zájem a do budoucna se počítá i s domovy sociální péče. Systém začne fungovat už na podzim letošního roku.

Během letních prázdnin vystřídají ve školách žáky a učitele mistři různých řemesel

Kraj Vysočina v letošním roce na modernizaci a opravy ve svých školách vyčlenil z rozpočtu téměř 464 miliónů korun. Pracovat se bude mimo jiné na modernizaci domovů mládeže – například v Heleníně nebo Třebíči, ale i na dokončení nových dílen pro odborný výcvik – například v Pelhřimově, Kamenici nad Lipou, Jihlavě nebo Chotěboři.

Gratulace obci Smrčná

Vesnicí roku Kraje Vysočina je Smrčná na Jihlavsku. Další tituly a ocenění náleží dalším 14 obcím – Radňovicím, Březníku, Okříškám, Borům, Sazomínu, Přibyslavicím, Oslavicím, Lipníku, Křídlům, Veselé, Heralticím, Vilémovicím, Vepříkovu a hned dva tituly porota přidělila Hodicím. Slavnostní předání všech titulů letošního ročníku soutěže je naplánováno na 2. srpna.

Nové komunitní centrum 

Sociální centrum Kraje Vysočina v Jihlavě otevře nové komunitní centrum. Pro klienty, ale i další seniory nebo spoluobčany s hendikepem z města a okolí tak bude centrum přirozeným místem, kde se lidé budou moci společně setkávat a trávit čas. Počítá se s nabídkou přednášek, besed, tvořivých dílen, s fyzio-rehabilitačními aktivitami, zdravotním cvičením pro seniory, ale v nabídce budou například i společné aktivity dětí a seniorů a zprostředkování poradenství. Program komunitního centra bude plánován v dopoledních i odpoledních hodinách, tak aby tým Kraje Vysočina zjistil, kdy je o aktivity největší zájem. Všechny činnosti centra budou nabízeny seniorům zdarma.

Krajský kamenný hospic 

Krajský kamenný hospic, který Kraj Vysočina postavil za 76 milionů v Havlíčkově Brodě, zahájí po prázdninách zkušební provoz. První klienty by pak zařízení mohlo přijmout už letos na podzim. Maximální kapacita je osmnáct lůžek pro dospělé a dva pokoje pro děti. Hospic poskytne zázemí také rodinám a blízkým klientů. Provozovat jej bude spolek Mezi stromy.

Zlatá jeřabina

Zlatou jeřabinu udělenou v rámci 20. ročníku krajské ankety v kategorii kulturní aktivita udělila veřejnost divadelnímu představení Dobytí severního pólu – benefičnímu vystoupení pro hospic Bárka. Cenu za nejlepší památkovou péči získal Pavel Gorka za obnovu Židovského domu na třebíčské Blahoslavově ulici.

„Přeji vám klidné a slunečné prázdniny. A pokud budete hledat dobré zprávy, najdete je zcela jistě na našem krajském webu. Krásné léto.“ uzavírá sedm dobrých zpráv Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zprávy, novinky, hejtman, hejtmanství, Vítězslav Schrek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm zpráv z Kraje Vysočina: Zkušební provoz hospice, udělení ceny Zlatá jeřabina a nové elektronické tržiště regionálních potravin | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.