Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Josef Zimovčák v čele pelotonu opět projel Vysočinou. Stavil se třeba i v dukovanské elektrárně

Ani v tomto roce nechyběla známá cyklotour Na kole dětem. Jednou ze zastávek patnáctého ročníku byla třeba i elektrárna v Dukovanech (JED). Akce má charitativní podtext. Od konce května brázdí Josef Zimovčák s pelotonem cyklistů Českou republiku se záměrem pomoci onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám.

Zimovčáka doprovodilo kolem 130 cyklistů. V areálu dukovanské elektrárny na sportovce čekalo občerstvení a také si zde mohli krátce odpočinout. „Zastavení pelotonu cyklistů u elektrárny bylo už po jedenácté také příležitostí pro slavnostní předání šeku na podporu onkologicky nemocných dětí ve výši 150 tisíc korun," prozradil mluvčí dukovanské elektrárny Jiří Bezděk. 

Peloton cyklistů do 8. června zvládne ujet v deseti etapách 1 170 kilometrů. „Za čtrnáct let se podařilo získat pro děti více než třicet milionů korun, z toho více než milión korun darovala Nadace ČEZ. Je to velká zásluha tváře této akce, nadšence a srdcaře Josefa Zimovčáka," říká Bezděk. 

Na dobročinnou akci Na kole dětem se každý rok lidé těší. „Společně myslíme na nemocné děti a jejich rodiny, které si svou situaci nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Chceme jim ji ulehčit, jak jen to bude možné,“ řekl při zastávce v JE Dukovany Josef Zimovčák.

V dukovanské elektrárně se cyklisté zastavili ve čtvrtek 6. června. 

„Jsme moc rádi, že jednou ze zastávek vzácného pelotonu srdcařů je i naše elektrárna. Věříme, že jim tato krátká pauza v energetickém regionu dodá hodně sil do dalších dnů v cyklistickém sedle a darované peníze pomůžou a ulehčí v těžkých životních situacích,“ řekl Roman Havlín, ředitel JED.  Další finanční podporu onkologicky nemocným dětem a rodinám mohli zaměstnanci přispět přímo na místě.

S energetiky se Josef Zimovčák rozloučil exhibiční jízdou na vysokém kole před hlavním vchodem do elektrárny a v čele pelotonu vyrazil k dalšímu cíli.

Zimovčák spolu s dalšími nadšenci navštívil při sedmé etapě ve středu 5. června třeba i krajské město Vysočiny. Tato etapa začala ve Velkém Meziříčí, přes Měřín pokračovala právě do zmíněné Jihlavy, Telče, Želetavy a poslední zastávkou byla Třebíč. 

Ohodnoť článek

Foto Jaderná elektrárna Dukovany | Zdroj Jaderná elektrárna Dukovany, nakoledetem.cz

Štítky kolo, jízda, cyklojízda, pomoc, podpora, elektrárna, Dukovany, Josef Zimovčák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Zimovčák v čele pelotonu opět projel Vysočinou. Stavil se třeba i v dukovanské elektrárně | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.