Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hejtman Vysočiny má před sebou několikadenní návštěvu Tchaj-wanu. Zavítá do nemocnice i světovou výstavu

Hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) v nadcházejícím týdnu čeká několikadenní návštěva Tchaj-wanu. Hlavním bodem jeho programu bude návštěva jedné z největších světových výstav zaměřené na využití moderních „chytrých“ technologií Taiwan Smart Expo Summit 2024. Potká se i s ministrem zahraničí Tchaj-wanu Josephem Wu.

Kromě zmíněné výstavy bude dále mít možnost prohlídky a diskuse s odborníky z kyberbezpečnostního centra Chunghwa Telecom, které spolupracuje s Krajem Vysočina na přípravě studentských pobytů. „Velká pozornost bude věnována také návštěvě města Taichung, kde bude krajská delegace jednat o potenciální spolupráci v oblastí telemedicíny a sociálně – zdravotního pomezí. Plánována je návštěva jedné z největších tchajwanských nemocnic Taichung Veterans General Hospital spolu s jejím centrem telemedicíny včetně praktické ukázky fungování celého systému," jmenuje mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Tato jednání jsou zásadní především pro další členy delegace náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného a radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jana Tourka.

Jak dodala Svatošová, v průběhu návštěny Taichungu se krajská delegace též zúčastní slavnostního podpisu memoranda o spolupráci mezi Vysokou školou polytechnickou Jihlava a National Chin Yi University of Technology, které se týká zejména výměnných pobytů pro studenty i akademické pracovníky v oblasti technického vzdělání.

Schůzka s ministrem zahraničí 

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek se v závěru návštěvy setká také s ministrem zahraničí Tchaj-wanu Josephem Wu.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky hejtman, Vítězslav Schrek, kraj, návštěva, Vysočina, ČR, Tchaj-wan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Paulu Fox zde akceptujete, jako placenou reklamu ... ? ...

Pondělí, 18. března 2024, 12:29Odpovědět

Paula Fox

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Neděle, 17. března 2024, 13:13Odpovědět

Hejtman Vysočiny má před sebou několikadenní návštěvu Tchaj-wanu. Zavítá do nemocnice i světovou výstavu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.