Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Veřejnost rozhodla. Vysočina ovládla anketu a je nejpopulárnější turistickou destinací v České republice

Kraj Vysočina letos bodoval v anketě Kraj mého srdce. Už vloni bylo umístění Vysočiny skvělé a letos se díky hlasům veřejnosti stala absolutním vítězem ankety.

Anketu pravidelně vyhlašuje uristický portál Kam po Česku. Anketa Kraj mého srdce už dvanáct let mapuje míru popularity domácích turistických destinací.

„Poděkování patří nejen všem, kteří se na Vysočině starají o turisty, ať už poskytovatelé služeb, provozovatelé památek nebo originálních atraktivit, ale i lokální destinační společnosti a samotná města a obce, které často rozvoji turismu věnují velkou pozornost. Díky si zaslouží i samotní obyvatelé kraje, právě ti tvoří to pravé srdce Vysočiny, za kterým se návštěvníci tak rádi vracejí,“ vyzdvihl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu Roman Fabeš.

Z osmi sledovaných kategorií v anketě Kraj mého srdce je Vysočina čtyřikrát zlatá (v kategoriích Kam za zážitkem, Kam na koně, Kam na výlet s dětmi a Kam na zimní dovolenou) a dvakrát bronzová (v kategoriích Kam na letní dovolenou/pěší a cyklo a Kam za folklorem/tradicemi). V historii soutěže jde o jeden z nejlepších výsledků vůbec.

„Výsledky XII. ročníku ankety Kraj mého srdce budou slavnostně vyhlášeny v rámci 32. veletrhu Holiday world & Region world 15. března 2024. Za Kraj Vysočina bude přítomen náměstek hejtmana pro oblast kultury a cestovního ruchu Roman Fabeš," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

A jak dopadly další kraje? 

Podle výsledků, které má redakce Jihlavské Drbny k dispozici, skončil na celkovém druhém místě Jihomoravský kraj, bronzovou příčku obsadil JIhočeský kraj. Naopak na posledním místě je Ústecký kraj. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina, Kraj mého srdce

Štítky kraj, anketa, soutěž, destinace, vítěz, umístění, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnost rozhodla. Vysočina ovládla anketu a je nejpopulárnější turistickou destinací v České republice | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.