Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kotlíková dotace: Na realizaci a následné proplacení zbývá už jen několik dní

Už jen do konce listopadu zbývá čas příjemcům z první vlny kotlíkových dotací na fyzickou realizaci smluvně podložené výměny kotle a její zaplacení. Veškeré doklady a vyúčtování s nejpozdějším listopadovým datem a také fotodokumentaci výměny musí odeslat nebo osobně doručit na Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina nejpozději do konce letošního roku. Výjimku tvoří pouze příjemci, kteří včas písemně požádali o prodloužení doby realizace a stihli vyřídit dodatek ke smlouvě o dotaci.

Pozitivní zprávou pro další žadatele o kotlíkové dotace v Kraji Vysočina je příslib ministerstva životního prostředí o přidělení dalších peněz krajům. Toto navýšení bude pouze doplňkové v objemu cca 23 milionů korun. Rozhodnutí ministerstva kraj očekává do konce letošního roku.

Podle informací krajských administrátorů dotačního titulu nedojde k žádné změně podmínek předložení žádosti o kotlíkovou dotaci až na dvě zásadní skutečnosti: Další peníze budou určeny pouze na výměny stávajících kotlů na tuhá paliva za zdroj využívající obnovitelné energie, konkrétně kotle čistě na biomasu nebo tepelné čerpadlo. Nebude možné využít modifikovanou platbu.

Podpořeno by mohlo být zhruba 190 až 200 žadatelů o tuto formu výměny. Vedení Kraje Vysočina si je s ohledem na průtahy s přidělením dalších peněz téměř jisto, že příjem nových žádostí od občanů na výše uvedenou výměnu nezačne dříve než v lednu 2017.

Velké druhé kolo kotlíkových dotací bude pravděpodobně spuštěno až ve druhé polovině roku 2017.

 Aktuální informace jsou dostupné ZDE

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky dotace, Kraj Vysočina, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotlíková dotace: Na realizaci a následné proplacení zbývá už jen několik dní | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.