Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sedmistupňová převodovka, rychlost až 190km/h. Prohlédněte si zblízka nové sanitky krajských záchranářů

Krajská záchranná služba (ZZS) našeho kraje má osm nových sanitek. Vnitřní vybavení aut bylo přizpůsobeno potřebám přednemocniční neodkladné péče a už brzy nahradí starší vozy na výjezdových základnách ve všech pěti oblastech Kraje Vysočina.

„Jedná se o vozy značky Volkswagen Transporter 4motion, označení T6.1, se vznětovými motory o výkonu 150 kW, díky kterým mohou dosáhnout rychlosti až 189 km/hod," popisuje v tiskové zprávě základní technické parametry vedoucí dopravy Martin Václavek.

Průběžná obnova vozového parku ZZS Kraje Vysočině probíhá pravidelně každý rok. Průměrné stáří všech sanitních vozidel, které ročně najezdí bezmála dva miliony kilometrů, je necelých 5 let.

Všechny sanitní vozy jsou vybaveny například klimatizací ambulantního prostoru či sedmistupňovou automatickou převodovkou, díky níž se zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost řízení, jelikož má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu.

Jsem velmi ráda, že se nám daří pravidelně obnovovat vozový park. Naší prioritou vždy bylo dojet za pacientem nejen rychle, ale také bezpečně. A právě v tomto ohledu splňují nové vozy ta nejpřísnější kritéria," říká k novým sanitkám ředitelka krajské záchranky Vladislava Filová.

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické nástavby je firma Fosan s.r.o., Ivančice a celková pořizovací cena činí 25 158 320 korun. „Nové sanitní vozy jsou dovybavovány přístroji a IT technologiemi a v blízké době budou přiděleny na výjezdové základny Jihlava, Bystřice nad Pernštejnem, Náměšť nad Oslavou, Moravské Budějovice, Habry, Přibyslav, Žďár nad Sázavou a Humpolec,“ doplnil za krajskou záchrannou službu její mluvčí Petr Janáček.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky sanitka, vůz, pomoc, zdraví, záchranář, vybavení, výjezd, Kraj Vysočina, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmistupňová převodovka, rychlost až 190km/h. Prohlédněte si zblízka nové sanitky krajských záchranářů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.