Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městské bazény na Vysočině mají kvůli epidemii i čtvrtinovou návštěvnost. Ztráty jdou do milionů

Do městských bazénů na Vysočině a dalších sportovních zařízení chodí už teď podstatně méně lidí než v letech před epidemií, provozovatelé mají letos milionové ztráty. Další úbytek návštěvníků provozovatelé čekají, jestli od pondělí nebudou moci tyto služby využívat lidé, kteří se mohou prokázat jen negativním testem na covid-19. Někteří řekli, že by měl stát výpadky tržeb aspoň z části kompenzovat.

Krytou část jihlavského akvaparku Vodní ráj letos v říjnu využilo 3800 lidí. Ve stejném měsíci roku 2019, když ještě epidemie nebyla, jich přišlo 9600. V prvních dvou letošních listopadových týdnech se tam vystřídalo 1750 lidí. Uvnitř jich přitom může být najednou až 240. Ztrátovost zařízení je podle mluvčího Služeb města Jihlavy Martina Málka velká.

„Lidi nechodili, obtěžovalo je to, byli naštvaní, že se musí neustále testovat. A to jsme se bavili o antigenních testech," řekl Martin Málek. Svoji roli teď podle něj může hrát i strach kvůli rostoucím číslům nakažených covidem-19 nebo ekonomické důvody, kvůli nimž si lidé našli jinou zábavu. Lepší situace je zatím podle Málka u krytého plaveckého bazénu Evžena Rošického. „Je to dáno tím, že ještě stále fungují plavecké výuky, že tam jezdí školy, že ještě stále trénují oddíly," řekl.

Návštěvnost relaxačního centra s bazény ve Žďáru nad Sázavou je proti běžným rokům třetinová až čtvrtinová. „Samozřejmě že to bude mít dopad, jestli se nebudou uznávat testy, které si lidi mohou udělat na místě," řekl ředitel městské organizace Sportis Vladimír Kovařík. Případná opatření podle něj bude organizace zvažovat operativně.

Podstatně méně lidí než před epidemií využívá také zařízení v Bystřici nad Pernštejnem spravovaná městkou firmou Areál sportu a kultury. Vedle sportovišť s bazénem jde o Sporthotel a kulturní dům. Pokud budou moci dovnitř jen lidé očkovaní nebo s potvrzením o prodělání covidu, avizovali tam už zrušení pořadatelé soutěží v bowlingu a squashi. „Nedokážu si to představit bez toho, aby to ten stát nějakým způsobem začal kompenzovat," řekl jednatel Jan Illek k propadu tržeb. Organizace zatím neočkovaným návštěvníkům nabízí za 50 korun antigenní test.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vodní ráj

Štítky rekreace, covid, bazén, koronavirus, Vysočina, epidemie, Kraj Vysočina, COVID-19, Martin Málek, Evžen Rošický, Vladimír Kovářík, Jan Illek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské bazény na Vysočině mají kvůli epidemii i čtvrtinovou návštěvnost. Ztráty jdou do milionů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.