Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jasná obloha, teploty přes 20 stupňů. Léto se ještě nevzdává, na Vysočině dnes padaly teplotní rekordy

Také dnes bylo odpoledne prosluněné a příjemné teplé. Potvrzují to i došlá data z meteorologických stanic na Vysočině. Na několika místech regionu dokonce padaly teplotní rekordy.

Nejtepleji bylo dnes v Dukovanech, kde se rtuť teploměru dostala na 23,8 °C. Těsně za touto hodnotou se zastavila teplota v Libici nad Doubravou, kde meteorologové naměřili 23,7 °C. Podobné hodnoty - 23,5 °C, 23,3 °C a 23,2 °C hlásí stanice v Havlíčkově Brodě, Jihlavě - hruškových Dvorech a v Kostelní Myslové.

„Rekord dnes padl ve zmíněné Libici, pak ještě ve Vatíně a Hubenově," sdělila dnes navečer Gražyna Knozová z Českého hydrometeorologického ústavu.  

Počasí, které v odpoledních hodinách může směle konkurovat tomu v letních měsících, se ale pokazí již během zítřka, kdy meteorologové předpovídají ochlazení a také déšť. Zbytek letošního října bude teplotně i srážkově průměrný. Relativně nejdeštivější byl měl být podle jejich odhadu týden od 11. do 17. října. Ale ani ten se nebude zásadně lišit od dlouhodobého normálu. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, teplota, babí léto, říjen, rekord, maxima, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Jihlava, Havlíčkův Brod, Dukovany, Libice nad Doubravou, Kostelní Myslová, Libice, Vatín, Hubenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jasná obloha, teploty přes 20 stupňů. Léto se ještě nevzdává, na Vysočině dnes padaly teplotní rekordy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.