Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O prázdninách vyhasly při nehodách na silnicích Vysočiny celkem tři lidské životy

Od začátku letošních letních prázdnin do 30. srpna zemřeli při dopravních nehodách na silnicích Kraje Vysočina tři lidé. Loni za celé prázdniny zahynulo šest lidí. Policisté vyšetřovali 732 nehod, loni jich bylo 681. Proti loňsku se snížil počet těžkých zranění a nehod s účastí alkoholu, menší je i vzniklá škoda, naopak se zvýšil počet lehce zraněných účastníků nehod. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jedna z tragických nehod se stala 25. srpna po 22. hodině v ulici Na Kopcích v Třebíči. Jednadvacetiletý motocyklista zemřel po srážce s osobním autem.  Pětadvacetiletý řidič osobního vozu odbočoval vlevo na parkoviště a střetl se s protijedoucím motocyklem. Po nárazu byl motocyklista odhozen vpravo do jiného zaparkovaného vozidla. Motocyklista utrpěl při střetu těžké zranění, kterému na místě podlehl. Dechová zkouška u řidiče automobilu byla negativní. Při nehodě vznikla škoda 100 tisíc korun.

Nejčastějšími příčinami dopravních nehod v Kraji Vysočina je dlouhodobě nepřiměřená rychlost a způsob jízdy. Následuje nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění. Nejčastějšími viníky nehod jsou řidiči osobních vozidel.

Autoři

Štítky havárie, Kraj Vysočina, silnice, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách vyhasly při nehodách na silnicích Vysočiny celkem tři lidské životy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.