Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Většina kin na Vysočině otevře až po 1. červnu. Dřív nebude moc co promítat, říkají provozovatelé

Většina kin na Vysočině připravuje obnovení provozu až po prvním červnu, čekají, až distributoři uvolní nejnovější filmy. Omezení kapacity v sále, která platí v rámci protiepidemických opatření, pro většinu provozovatelů není problém, při vyšším zájmu diváků budou hrát filmy častěji, řekli zástupci provozovatelů kin. První kino začne hrát v Třebíči, pak se přidá Jihlava.

Kina pro polovinu návštěvníků bez možnosti občerstvení v sále je možné znovu provozovat od 24. května. Do té doby byla kvůli pandemii koronaviru asi osm měsíců uzavřená.

„Chystáme se otevřít zhruba 10. června, protože dokud neotevřou takzvané plexy, to je Cinema City a Cinestar, tak distributoři neuvolní premiéry filmů a běžný divák by neměl na co chodit. Čeká se na uvolnění Karla, Zátopka, velkých českých filmů," řekl vedoucí jihlavského kina Dukla Jiří Šamonil.

Provoz je teď podle něho vhodný hlavně pro artová kina. Jihlavské kino má dva sály pro 60 a 160 lidí, kapacita může být využitá na polovinu. Návštěvníci musejí mít respirátory a potvrzení o očkování, prodělání nemoci covid-19 nebo negativní test. „My to budeme nějak kontrolovat, ale pokud přijde hygiena, bude na zákaznících, aby to prokázali ještě jednou," řekl Šamonil.

Od 5. června bude v Jihlavě v provozu Letní kino Heulos. Promítat se bude většinou v sobotu až do 11. září. Na programu budou především české filmy včetně Vlastníků nebo Šarlatána. Promítat se bude na plochu o velikosti 28 krát 11 metrů. Na celé plátno se takto naposledy promítalo v 80. letech minulého století, uvedla Jihlava na svém webu. Promítací stěna v jihlavském amfiteátru byla svého času největší v republice.

V amfiteátru se  bude přes léto promítat 14 filmů, první již 5. června

Jihlava připravuje program letních promítání na celou plochu plátna Letního kina Heulos. Město pro diváky připravilo většinou české filmy, například Ženy v běhu, Teorie tygra, Vlastníci či Šarlatán. Promítat se bude většinou v sobotu, a to každý...

Havlíčkobrodské kino obnoví provoz 18. června, řekla za Městské divadlo a kino Oko, spol. s r.o. Petra Hyžáková. Plánuje zařazení nového českého filmu Matky, pokud bude mít po premiéře. V Havlíčkově Brodě bude letos podruhé také letní kino. Promítat se bude o prázdninách několik dní v týdnu.

Žďárské kino chce otevřít v týdnu od 14. června. „Zatím je to bez možnosti konzumace, multiplexy to taky neotevřely, tím pádem není opravdu moc co promítat a komfort pro diváky není moc velký, takže bychom to rádi otevřeli až s možností občerstvení v sále," řekl za Žďárské kino Vysočina Aleš Hrbek. Nabídka filmů bude podle něho i v červnu omezená, protože americké i české premiéry se přesouvají na září.

O otevření kina na začátku června uvažuje Jupiter club, který provozuje kino ve Velkém Meziříčí na Žďársku. Třebíčské městské kulturní středisko začne v kině promítat 1. června, uvede snímek Smečka. Do sálu bude moci 106 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky kultura, film, Vysočina, kino, Kraj Vysočina, česká kinematografie, Jihlava, Třebíč, premiéra, pandemie covidu-19, Cinema City, Cinestar, Zátopek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina kin na Vysočině otevře až po 1. červnu. Dřív nebude moc co promítat, říkají provozovatelé | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.