Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina o víkendu zažila další kontroly. Lidé nedodržovali cestování v okrese a zákaz nočního vycházení

Policisté za uplynulý víkend – tedy za pátek, sobotu a neděli – na Vysočině provedli 18 085 kontrol dodržování mimořádných i krizových opatření a opatření k omezení volného pohybu osob mezi okresy a v rámci okresu. Mimořádná opatření porušilo skoro 1000 lidí.

„Do kontrol se zapojilo a za toto časové období ve službách vystřídalo 781 policistů a 512 vojáků a celníků, kteří tvořili s policisty společné hlídky. Při kontrolách jsme zjistili 981 porušení mimořádných opatření. Jednalo se o nenošení roušek nebo respirátorů v místech, kde je to opatřeními nařízeno - tedy zejména v zastavěných oblastech obcí a měst a v místech s větší koncentrací osob,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Většinu zjištěných pochybení policisté vyřešili domluvou, lidem povinnost vysvětlili a lidé si roušku nasadili. V některých případech k řešení domluva nepostačovala, a proto policisté uložili 32 pokut v příkazním řízení. „Dva případy porušení mimořádných opatření jsme oznámili k řešení správnímu orgánu, kterým je v tomto případě Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina,“ dodává mluvčí Čírtková.

Třináct lidí dostalo pokutu 

Policisté společně s vojáky také kontrolovali platná krizová opatření. Při nich zjistili 133 porušení, kdy se ve většině případů jednalo o porušení nočního vycházení po jednadvacáté hodině. „Většinu přestupků vyřešili na místě domluvou a ve 13 případech uložili přestupci pokutu na místě v příkazním řízení. Při kontrole oprávněnosti pohybu osob mezi okresy jsme odepřeli vstup mezi okresy celkem 230 vozidlům,“ říká Čírtková.

Dodává, že ke kontrolám, které proběhly o víkendu, lze říci, že se v našem kraji chovají lidé ve většině případů ukázněně, platná opatření respektují a nesnaží se je nijak obcházet. Policisté mají stále k dispozici některé potřebné formuláře, které lidé v případě oprávněnosti jejich pohybu mezi okresy potřebují při kontrole. „Za přístup a ukázněnost většiny lidí, kteří platná opatření dodržují, náleží všem naše poděkování. Kontroly budou se stejnou intenzitou pokračovat po celou dobu jejich platnosti,“ dodává závěrem Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky víkend, kontrola, dodržování, opatření, okres, policie, hlídka, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina o víkendu zažila další kontroly. Lidé nedodržovali cestování v okrese a zákaz nočního vycházení | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.