Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči z Vysočiny likvidovali dva požáry. Zahradní domek se pokusil uhasit muž, který upadl a zranil se

Hasiči na Vysočině v uplynulých hodinách zasahovali u dvou podobných požárů. V pátek 13. listopadu před půl devátou večer hořela chata ve Velkém Meziříčí. Dnes před 4. hodinou ráno ve Staré Říši hořel zahradní domek. Škoda na obou objektech dohromady dosáhla téměř 1,5 milionu korun.

K požáru chaty ve Velkém Meziříčí vyjela jednotka profesionálních hasičů z Velkého Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Měřína. Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů.

„Po pár minutách intenzivního hašení se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Následně hasiči rozebrali požárem zasažené konstrukce chaty a dohasili jednotlivá ohniska hoření. Úplná likvidace požáru proběhla po půl jedenácté v noci. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil,“ jmenuje Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 400 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 150 tisíc korun. „Požár způsobila nedbalost v souvislosti s vytápěním chaty,“ dodala k závěrům od vyšetřovatelů Petra Musilová.

Od požáru si hasiči na Vysočině moc dlouho neodpočinuli, protože v sobotu časně ráno vyjížděli k požáru zahradního domku ve Staré Říši. Domek se nacházel na zahradě u rodinného domu.  

Domek sloužil i jako dílna 

„Při příjezdu první jednotky hasičů byl zahradní domek o rozměrech přibližně 8 x 6 metrů v plamenech. Zahradní domek sloužil zároveň jako dílna. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Dostat požár pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo před pátou hodinou ráno. O třicet minut později byl požár úplně zlikvidován. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se pokoušel požár hasit muž. Upadl a poranil se,“ dodává k druhému výjezdu Petra Musilová.

Zdravotníci jej po ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitkou do jihlavské nemocnice. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

„U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Staré Říše a Nové Říše. Jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Staré Říše si po provedené likvidaci požáru převzala dohled nad požářištěm. Na místě jsou v tuto chvíli naši vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčinu vzniku požáru,“ dodala mluvčí Musilová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, chata, domek, zahrada, hasiči, Velké Meziříčí, Stará Říše, Kraj Vysočina, sbor dobrovolných hasičů, Měřín, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Vysočiny likvidovali dva požáry. Zahradní domek se pokusil uhasit muž, který upadl a zranil se | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.